Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren (PvdD) is opgericht in 2002. De directe reden was het terugdraaien van een aantal diervriendelijke regels door het kabinet Balkenende I. Een jaar later deed de partij voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De partij haalde de kiesdrempel echter niet. Dit veranderde in 2006: de PvdD debuteerde in de Tweede Kamer met 2 zetels. De partij telt ruim 12.000 leden. Esther Ouwehand is partijleider en Ruud van der Velden is de ad interim partijvoorzitter.

Verkiezingsuitslag Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017: 5 zetels

Terug

De Partij voor de Dieren heeft nog niks bekend gemaakt over deze samenstelling.

Totaal aantal stemmen op de Partij voor de Dieren in 2017: 335.214
Percentage: 3,2%
Zetelaantal in de Tweede Kamer destijds: 5

Het verkiezingsprogramma ‘Plan B’ kunt u lezen via deze link.

Esther Ouwehand

Esther Ouwehand volgde een studie Beleid, Communicatie & Organisatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na deze studie werd ze marketing manager bij een uitgeverij voor tijdschriften. Na een jaar of vijf had Ouwehand genoeg gezien van het bedrijfsleven. Ze stopte in 2004 met haar baan bij de uitgeverij en sloot zich aan bij de Partij voor de Dieren.

Binnen de partij werd ze coördinator van het partijbureau. In die functie heeft zij gewerkt aan de opbouw van de partijorganisatie. Ouwehand is sinds november 2006 Kamerlid voor de Partij voor de Dieren en sinds oktober 2019 fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Op het partijcongres op 26 januari 2020 maakte ze bekend zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de verkiezingen in 2021.

Ouwehand zet zich niet alleen in de Kamer in voor dierenrechten maar is ook regelmatig in het land te vinden als gastspreker op congressen, evenementen en demonstraties.

Zodra de kandidatenlijst bekend is zal deze hier worden gepubliceerd.

Volg PvdD op sociale media:

facebook-color twitter-color