Libertaire Partij

De Libertaire Partij (LP) is gestoeld op de libertaire filosofie. Dat betekent dat de partij zich sterk maakt voor een kleine, efficiënte en faciliterende overheid, waarbij de vrijheid van burgers zo groot mogelijk blijft. De Libertaire Partij gelooft dat mensen het beste tot hun recht komen in een open samenleving waarin iedereen de vrijheid heeft om zijn eigen toekomst na te streven. Ook gaat de partij uit van vertrouwen. Vertrouwen dat de meeste mensen prima voor zichzelf kunnen zorgen als ze daar de ruimte voor krijgen. Om dit te bereiken wil de Libertaire Partij de overheidstaken inperken, de focus leggen op de echt belangrijke zaken en zoveel mogelijk beleid uitvoeren op lokaal niveau. Minder belasting, betere dienstverlening, minder regels, minder bureaucratie en meer vrijheid in het maken van eigen keuzes.

De Libertaire Partij is in 1993 opgericht en deed vervolgens mee aan de Tweede Kamerverkiezingen in 1994 en behaalde 2754 stemmen. Hierna deed de partij pas weer mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 en behaalde 4163 stemmen. Sindsdien heeft de Libertaire Partij lokale afdelingen opgericht en heeft de partij deelgenomen aan verschillende gemeenteraadsverkiezingen. Ook nam de Libertaire Partij in Friesland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland deel aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 8 maart 2015.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 deed de partij mee in 16 van de 20 kieskringen. In kieskringen Zwolle, Haarlem, Den Helder en Bonaire nam de partij geen deel. Sinds oktober 2016 is Robert Valentine partijvoorzitter en lijsttrekker. Hiervoor was Toine Manders van 1994 tot 2016 politiek leider van de partij.

Terug

Zodra de Kiesraad de officiële verkiezingsuitslag heeft vastgesteld, zal hier de uitslag voor de Libertarische Partij worden opgenomen.

De standpunten van de Libertaire Partij (LP) kunt u vinden via deze link.

Robert Valentine
Robert Valentine (15 februari 1985) werd op 15 oktober 2016, na een debat met vijf tegenkandidaten, door de leden van de Libertaire Partij gekozen als lijsttrekker. Hij heeft Commerciële Economie gestudeerd en is werkzaam bij de gemeente Amsterdam.

Volg Libertarische Partij op sociale media:

facebook-color twitter-color instagram-color