Forum voor Democratie

Forum voor Democratie (FVD) is in 2015 opgericht als denktank. FVD was één van de initiatiefnemers van het Oekraïne-referendum van 6 april 2016. Forum voor Democratie is opgericht door Thierry Baudet die in september 2016 bekend maakte verder te willen gaan als politieke partij. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 behaalde de partij twee kamerzetels, waarbij Baudet en Theo Hiddema samen de tweekoppige fractie vormden. Verder heeft de partij tien zetels in de Eerste Kamer en 4 zetels in het Europees Parlement.

Terug

Forum voor Democratie heeft nog niks bekend gemaakt over deze planning.

Totaal aantal stemmen op Forum voor Democratie: 187.162
Percentage: 1,8%
Zetelaantal in de Tweede Kamer: 2

Op 26 december 2020 heeft Forum voor Democratie het nieuwe conceptverkiezingsprogramma ‘Stem Nederland terug’ gepresenteerd. Het programma kunt u vinden via deze link.

Thierry Baudet
Thierry Baudet (Heemstede, 28 januari 1983) is jurist en historicus, gepromoveerd in de rechtsfilosofie in 2012. Daarna was hij enige tijd aan de Universiteit van Leiden en Tilburg verbonden. Hij publiceerde negen boeken, waaronder De Aanval op de Natiestaat (2012) en Oikofobie (2013). Hij stond aan de basis van het Oekraïne-referendum, was columnist voor NRC Handelsblad en redactieadviseur van het tv-programma Buitenhof. In 2015 richtte hij Forum voor Democratie op.

Volg Forum voor Democratie op sociale media:

facebook-color twitter-color