Forum voor Democratie

Forum voor Democratie (FVD) is in 2015 opgericht als denktank. FVD was één van de initiatiefnemers van het Oekraïne-referendum van 6 april 2016. Forum voor Democratie is opgericht door Thierry Baudet die in september 2016 bekend maakte verder te willen gaan als politieke partij. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 behaalde de partij twee kamerzetels, waarbij Baudet en Theo Hiddema samen de tweekoppige fractie vormen. Verder heeft de partij tien zetels in de Eerste Kamer en 4 zetels in het Europees Parlement.

Terug

Forum voor Democratie heeft nog niks bekend gemaakt over deze planning.

Totaal aantal stemmen op Forum voor Democratie: 187.162
Percentage: 1,8%
Zetelaantal in de Tweede Kamer: 2

Eind januari 2020 vond er een bijeenkomt plaats t.b.v. de vorming van de landelijke verkiezingscommissie van Forum voor Democratie. De uitkomst hiervan is onbekend.

Thierry Baudet
Thierry Baudet (Heemstede, 28 januari 1983) is jurist en historicus, gepromoveerd in de rechtsfilosofie in 2012. Daarna was hij enige tijd aan de Universiteit van Leiden en Tilburg verbonden. Hij publiceerde negen boeken, waaronder De Aanval op de Natiestaat (2012) en Oikofobie (2013). Hij stond aan de basis van het Oekraïne-referendum, was columnist voor NRC Handelsblad en redactieadviseur van het tv-programma Buitenhof. In 2015 richtte hij Forum voor Democratie op.

Alle FvD-Kamerleden:

NaamVorige functieProvincieWoonplaatsAantal voorkeursstemmen
Thierry BaudetLijsttrekker en oprichter Forum voor DemocratieNoord-HollandAmsterdam124.991
Theo HiddemaStrafpleiter te Maastricht en AmsterdamLimburgMaastricht44.934

Volg Forum voor Democratie op sociale media:

facebook-color twitter-color