BoerBurgerBeweging

De nieuwe BoerBurgerBeweging (BBB) neemt op 17 maart 2021 voor het eerst deel aan de Tweede Kamerverkiezingen. De BoerBurgerBeweging is een initiatief van de huidig voorzitter Caroline van der Plas en ReMarkAble, een communicatiebureau voor de agro- en foodsector. De beweging is in 2019 opgericht en ontstaan vanuit #BoerBurgerTweet, een social media platform waarin een boer(in), tuinder of visser wekelijks uitleg geeft over de werkzaamheden op hun bedrijf.

Op zaterdagmiddag 17 oktober 2020 zijn tijdens de Algemene Ledenvergadering de 18 kandidaat-kamerleden en de lijsttrekker bekend gemaakt. De Algemene Ledenvergadering heeft de kandidaatstelling unaniem goedgekeurd. Caroline van der Plas is unaniem gekozen tot lijsttrekker van BBB.

 

 

 

 

Terug

Het verkiezingsprogramma van de BoerBurgerBeweging:

Caroline van der Plas

Van der Plas is het boegbeeld van de agrarische tak en van de nieuwe politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB). In 2018 besloot ze te stoppen als CDA-Kamerlid omdat volgens haar het CDA niet meer opkwam voor de boeren. Naast haar functie als lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging is ze van oorsprong journalist. Bij Reed Business schreef ze onder meer voor een blad over de vleesindustrie. Daarna heeft ze nog voor organisaties in de agrarische sector gewerkt, zoals voor LTO Noord en de Nederlandse Bond van varkenshoudersVakbond Varkenshouders (NVV). Op dit moment is ze werkzaam voor Agrio Uitgeverij.

De kandidatenlijst is als volgt:

Volg BBB op sociale media:

facebook-color twitter-color instagram-color