Agenda

 • do
  04
  mrt
  2021

  Het Groene Verkiezingsdebat

  In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart nodigen jongeren diverse politici uit om hun verkiezingsprogramma te verdedigen op het gebied van groene thema’s, zoals duurzaamheid en circulariteit. Ook gaan zij in gesprek over oplossingen voor de klimaatcrisis en biodiversiteitsverlies. Het Groene Verkiezingsdebat, een initiatief van IUCN NL en Naturalis Biodiversity Center, vindt plaats bij Naturalis in Leiden en is te volgen via een livestream.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • do
  04
  mrt
  2021

  Kracht van Oost evenement (NL Slim Benutten)

  Het evenement is te zien op Omroep Gelderland.

  Meer informatie over de Kracht van Oost NL is te vinden via deze link.

   

 • do
  04
  mrt
  2021

  Grote Mobiliteitsdebat

  10:30 - 12:00

  De ANWB organiseert samen met de 25 grootste Nederlandse vervoersorganisaties van de Mobiliteitsalliantie als de NS, RAI, TLN en de Fietsersbond, het Grote Mobiliteitsdebat. In dit debat gaan (kandidaat) Kamerleden met elkaar in debat over de toekomst van mobiliteit in Nederland.

  Meer informatie over het debat is hier te vinden.

 • do
  04
  mrt
  2021

  Gasunie Waterstofdebat

  16:00

  Op 4 maart organiseert de Gasunie een verkiezingsevenement waarbij studenten alles kunnen vragen over de energietransitie en de rol van waterstof in de toekomst. Studenten kunnen deze vragen stellen aan kandidaat Kamerleden.

  Het nieuwe kabinet beslist over de toekomst van de Nederlandse waterstofeconomie. Uit de verkiezingsprogramma’s blijkt dat de meeste politieke partijen waterstof zien als essentieel onderdeel van de toekomstige energiemix en een belangrijk element in de transitie naar een groene economie. Maar, hoe gaat het nieuwe kabinet dit aanpakken? Wat is er nodig om Nederland leidend te houden op het gebied van waterstof? Dit soort vragen komen op 4 maart aan bod.

  Meer informatie over dit debat is hier te vinden.

 • ma
  08
  mrt
  2021

  Internationale Vrouwendagdebat (Women INC)

  Op de achtste dag van maart vieren vrouwen over de hele wereld al sinds 1911 de Internationale Vrouwendag. Deze datum is gekozen, omdat de eerste staking van vrouwen plaatsvond op 8 maart 1908. De Internationale Vrouwendag staat in het teken van solidariteit onder vrouwen, het opkomen voor de rechten van de vrouw en het zorgen voor verbetering van de levens van meisjes en vrouwen over de hele wereld. Over de hele wereld wordt de Internationale Vrouwendag gevierd, vaak met demonstraties en conferenties waarbij vrouwen vanuit verschillende landen en culturen samenkomen.

  Meer informatie over deze dag is te vinden via deze link.

 • ma
  08
  mrt
  2021

  Het Grote Zorgdebat 2021 (ActiZ)

  19.30 - 21.00

  In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseert een breed scala aan zorgpartijen Het Grote Zorgdebat. Op 8 maart gaan Kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat over hun ideeën voor de toekomst van de zorg. Het coronavirus heeft veel impact op de zorg. De gevolgen van de coronacrisis daarop zijn dan ook een belangrijk thema tijdens de verkiezingen.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • di
  09
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat Klimaat en Energie (IPO, VNG en UVW)

 • di
  09
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat: Groen herstel

  15:30 - 17:00

  Op 9 maart organiseren IPO, Unie van Waterschappen en VNG een debat over groen herstel. Het debat zal gaan over hoe de economie op een duurzame manier herstelt kan worden na de coronacrisis. Kandidaat-Kamerleden en maatschappelijke organisaties gaan met elkaar in debat.

  Meer informatie over het debat is hier te vinden.

 • wo
  10
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat Verduurzaming Transport en Logistiek (Natuur en Milieu)

 • do
  11
  mrt
  2021

  Oost NL debat (RTV Oost)

 • do
  11
  mrt
  2021

  Debat over het platteland

  20:00

  Op 11 maart wordt het plattelandsdebat georganiseerd. Het is een verkiezingsdebat over de toekomst van het Nederlandse platteland. Kandidaat Tweede Kamerleden gaan met elkaar in discussie over de uitdagingen en kansen waar het platteland voor staat. De rol van de boeren en tuinders staat centraal.

  Het platteland en de agrarische sector zijn belangrijke thema's bij de aankomende verkiezingen. De organisator, LTO Nederland, wil graag het het gesprek tussen hun leden, kandidaat- Kamerleden en de maatschappij faciliteren door dit debat te organiseren.

  LTO Nederland, LTO Noord, ZLTO en LLTB en mediapartner Nieuwe Oogst nodigen huidige en aankomende Tweede Kamerleden van verschillende partijen uit om over het platteland met elkaar in gesprek te gaan. Daarbij zullen verschillende uitdagingen, zorgen en dilemma’s aan bod komen die we rechtstreeks bij boeren en tuinders, onze 35.000 leden, ophalen.

  Het Plattelandsdebat vindt plaats op 11 maart om 20.00 uur. In verband met coronamaatregelen zal het debat, dat op een agrarische locatie wordt gehouden, alleen online te volgen zijn. Meer details volgen binnenkort.

  Meer informatie is te vinden via deze link.

 • ma
  15
  mrt
  2021

  Één-op-ééndebat bij EenVandaag

  18:15

  Op 15 maart gaan de lijsttrekkers van de zes grootste partijen met elkaar in debat. Deze avond staat GroenLinks tegenover D66, CDA tegenover de PvdA en gaan ook de VVD en PVV met elkaar in debat.

  Het debat is live te volgen op NPO1 en NPO Radio 1 en staat onder leiding van Pieter Jan Hagens.

  Meer informatie is hier te vinden.

 • di
  16
  mrt
  2021

  NOS Slotdebat

  Het traditionele slotdebat van de NOS wordt ook dit jaar op de avond voor de verkiezingen gehouden. Op 16 maart gaan de partijen een laatste keer het debat aan om zoveel mogelijk kiezers op hun partij te laten stemmen.