Agenda

 • za
  16
  jan
  2021

  Partijcongres

  PvdA

  Op het verkiezingscongres in januari 2021 (naar verwachting 16 januari 2021) zal de Advieslijst Kamerleden en het definitieve verkiezingsprogramma bekend worden gemaakt.

 • za
  16
  jan
  2021

  Partijcongres

  SGP

  Tijdens het Partijcongres worden de Advieslijst Kamerleden en het verkiezingsprogramma vastgesteld.

 • za
  16
  jan
  2021

  Partijcongres

  PvdA

  Op deze dag worden de Advieslijst Kamerleden en het verkiezingsprogramma door de leden vastgesteld.

 • za
  16
  jan
  2021

  Partijcongres

  SGP
 • za
  23
  jan
  2021

  Digitaal verkiezingscongres

  PvdA

  Op het congres stelt de PvdA hun kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vast. Uiteraard wordt er ook gesproken over (actuele) moties en betuigen de leden dank aan Lodewijk Asscher.

 • ma
  25
  jan
  2021

  Verkiezingsdebat Nieuwe Economie

  19.15 - 21.30De Beurs van Berlage in Amsterdam

  De avond bestaat uit drie hoofdonderdelen: de verkiezing van de Minister van de nieuwe economie, de bekendmaking van de Nieuwe Economie Index 2021 (NEx) en het Verkiezingsdebat.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • di
  26
  jan
  2021

  Verkiezingsdebat Klimaatakkoord

  16.00 - 17.00

  VNPI en VNCI organiseren een digitaal verkiezingsdebat. Het Klimaatakkoord en de verduurzaming van de industrie staan hierbij centraal, naast de thema’s economie en werkgelegenheid.

  Diederik Samsom geeft zijn visie op de EU Green Deal en legt de link met de nationale maatregelen en verkiezingen. Aansluitend gaan de kandidaat-Kamerleden Marinus Tabak (VVD), Henri Bontenbal (CDA), Tom van der Lee (GL), Joris Thijssen (PVDA), Chris Stoffer (SGP) en Marcel Beukeboom (D66) met elkaar in debat.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • za
  30
  jan
  2021

  Partijcongres

  ChristenUnie

  Tijdens het partijcongres op 30 januari 2021 wordt het definitieve verkiezingsprogramma vastgesteld.

 • ma
  01
  feb
  2021

  Verkiezingsdebat over de transitie naar duurzame landbouw

  16.00 - 17.45

  Een van de eerste grote debatten voor de komende verkiezingen zal gaan over de toekomst van de Nederlandse landbouw. De maatschappelijke kosten en baten van de noodzakelijke overgang naar duurzame landbouw staan centraal in de bijeenkomst in Nieuwspoort op 1 februari. Aan de hand van een inleiding van landbouweconoom Krijn Poppe zullen zes Kamerleden van VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie het gesprek aangaan over hoe deze transitie vorm kan worden gegeven. Het debat wordt georganiseerd door Natuur & Milieu, Greenpeace Nederland, de Transitiecoalitie Voedsel, Bionext en de TAPP Coalitie.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • wo
  03
  feb
  2021

  Ledenbijeenkomst Middelgrote Gemeenten (M50)

  De M50 organiseert voor haar leden een bijzondere ledenbijeenkomst met themadebatten met kandidaat-Kamerleden en een lobby-masterclass voor bestuurders met public-affairskantoor EPPA.

  Meer informatie over de ledenbijeenkomst is te vinden via deze link.

 • do
  04
  feb
  2021

  Gezondheidsdebat (Arts en Gezondheid)

  19.00 - 20.45

  De noordelijke regio’s kennen helaas veel aan gezondheid gerelateerde problemen. Waarom is de zorg niet voor iedereen goed bereikbaar? Hoe lossen we de steeds groter wordende tekorten aan zorgmedewerkers op? Hoe groot moet de rol van preventie zijn? Over deze onderwerpen debatteren nationale politici op donderdag 4 februari. Landelijke politici van zowel coalitie als oppositie worden uitgenodigd en zullen onderwerpen als zorg, preventie en regionale (netwerk)samenwerking in de noordelijke regio behandelen.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • vr
  05
  feb
  2021

  Klimaatdebat

  20:00 - 22:00

  Welke oplossingen dragen de volksvertegenwoordigers aan voor een beter milieu? Moet Nederland windmolens bouwen of juist kerncentrales? En hoe gaat de politiek ervoor zorgen dat nieuwe maatregelen niet over de ruggen gaan van boeren, ondernemers en de middenklasse?

  Tijdens dit verkiezingsdebat dagen we politici van verschillende partijen uit voor een goed debat over politieke keuzes over het klimaat.

  Voor meer informatie klikt u op deze link.

 • ma
  08
  feb
  2021

  Lijsttrekkersdebat TK2021

  15.30 - 17.00 uur

  Het eerste lijsttrekkersdebat voor de Tweede Kamerverkiezingen wordt op maandag 8 februari georganiseerd door de drie noordelijke provincies en drie dagbladen. De locatie van de studio waar de lijsttrekkers bijeenkomen, blijft om veiligheidsredenen geheim.

  Meer informatie over dit debat is te vinden via deze link.

 • do
  11
  feb
  2021

  VERkiezingsdebat 2021: welke politieke partij heeft het beste beleid voor elektrische auto’s?

  09:30

  De (kandidaat) kamerleden D66 (Matthijs Sienot), CDA (Henri Bontenbal), VVD (Peter de Groot), Groenlinks (Suzanne Kröger) en CU (Dirjanne van Drongelen) gaan in debat over elektrisch rijden.

  Het debat is te volgen via Youtube.

  Meer informatie over dit debat is te vinden via deze link.

 • do
  11
  feb
  2021

  Buitenlanddebat

  20:00

  In dit debat gaan kandidaat-politici met elkaar in discussie over het Nederlandse buitenlandbeleid en welke strategie Nederland moet volgen. Het debat zal gaan over de internationale rechtsorde, Europa, conflictpreventie en wat Nederland moet doen om mensenrechten in andere landen te waarborgen.

  Het debat is te volgen via deze link. 

 • vr
  12
  feb
  2021

  VBO - Verkiezingsdebat

  12:00 - 13:00

  VBO is benieuwd naar de standpunten van de verschillende politieke partijen en hoe zij de uitdagingen op de woningmarkt willen aangaan. Om consumenten en vastgoedprofessionals meer inzicht te geven over de standpunten van de verschillende partijen over dit onderwerp organiseert VBO een debat op 12 februari.

  Meer informatie is te vinden via deze link.

 • za
  13
  feb
  2021

  Campagne kick-off

  12:00
  D66

  Op 13 februari trapt D66 de campagne af voor de Tweede KamerVerkiezingen in maart. Via Youtube gaat de campagne van start met kandidaten, lokale campagneleiders en met Sigrid Kaag.

 • ma
  15
  feb
  2021

  Retaildebat (INretail)

 • di
  16
  feb
  2021

  Het Onderwijsdebat

  20:00

  In dit debat gaan zeven kandidaat-Kamerleden met elkaar in discussie over de toekomst van het onderwijs in Nederland.

  Meer informatie over het debat is hier te vinden.

 • wo
  17
  feb
  2021

  NWO-verkiezingsdebat

  10:00 - 11:00

  Op 17 februari wordt het eerste NWO-verkiezingsdebat georganiseerd. Dit debat zal gaan over de toekomst van Nederland. De deelnemende partijen zullen debatteren over de rol van wetenschap in de samenleving.

  Om het debat te volgen kan je je aanmelden tot 16 februari 23:59 via deze link.

  Verdere informatie is hier te vinden.

 • vr
  19
  feb
  2021

  Verkiezingsdebat: Keuzes voor ons landschap!

  12:00

  Op 19 februari organiseren Bouwend Nederland, LTO Nederland, Natuurmonumenten en LandschappenNL een debat over de keuzes rondom de schaarse grond in Nederland. In dit debat gaan kandidaat-Kamerleden in discussie over het grondgebruik en de ruimtelijke inrichting van Nederland.

   

  Het debat is 19 februari om 12:00 te volgen via deze link.

 • za
  20
  feb
  2021

  Het Grote Nationale Woondebat

  16:00 - 18:00

  Op 20 februari organiseert Omroep WNL het Nationale Woondebat. In dit debat zal het voornamelijk gaan over hoe wonen voor iedereen betaalbaar blijft en hoe de woningmarkt bereikbaar blijft voor verschillende bevolkingsgroepen.

  Het Grote Nationale Woondebat is een must voor iedereen die betrokken is bij de woningmarkt: als professional én als (potentiele) woningkoper.
  Het debat is op zaterdag 20 februari, tussen 16.00 en 18.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1.

  Meer informatie over het debat is hier te vinden.

 • ma
  22
  feb
  2021

  Het Mauritshuisdebat Energietransitie

  16:00

  Op maandag 22 februari vindt het Mauritshuisdebat Energietransitie plaats. Tijdens dit debat gaan kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat over de energietransitie, over hoe het energiebeleid van het komende kabinet er uit gaat zien.

  Dit debat is live te volgen vanaf 16:00 uur op nu.nl en wordt gepresenteerd door Humberto Tan.

 • ma
  22
  feb
  2021

  Het Grote Defensie Verkiezingsdebat

  17:00 - 19:15

  Jonge Atlantici organiseert op 22 februari Het Grote Defensie Verkiezingsdebat. Tijdens dit debat gaan woordvoeders van zeven politieke partijen met elkaar in gesprek over onder andere de toekomst van Defensie en de financiering.

  Meer informatie over het debat is hier te vinden.

 • di
  23
  feb
  2021

  Voedselverkiezingsdebat

  15.30 - 17.00

  Tijdens dit debat, dat vier jaar geleden ook werd georganiseerd, gaan huidige en toekomstige Tweede Kamerleden in gesprek over de rol van de overheid in het Nederlandse voedselsysteem. Het debat is online te volgen via een livestream.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • di
  23
  feb
  2021

  Online debat 'Nederland en de situatie in Israël-Palestina'

  16:00 - 17:30

  Tijdens dit debat gaan Kamerleden en kandidaat-Kamerleden met elkaar in discussie over de situatie in Israël-Palestina en hoe het Nederlandse buitenlandbeleid een betekenisvolle rol kan spelen. Op 23 februari gaan de kandidaat-Kamerleden met elkaar in gesprek over vragen zoals: Hoe moet Nederland zich verhouden tot de situatie in Israël-Palestina? En wat is er nodig om tot een duurzame vrede te komen?

  Meer informatie over dit debat is hier te vinden.

 • wo
  24
  feb
  2021

  Regio Foodvalley - Online Verkiezingsdebat

  Dit debat is georganiseerd door Regio Foodvalley in samenwerking met Wageningen University & Research en de Gelderlander. Op 24 februari zullen kandidaat- Kamerleden met elkaar in debat gaan over thema's als landbouw, voedsel en natuur.

  Meer informatie over dit debat is te vinden via deze link.

   

 • do
  25
  feb
  2021

  Het Grote Geneesmiddelendebat (KWF en SOMO)

  Tijdens het Grote Geneesmiddelendebat gaan kandidaat Kamerleden in debat over de toekomst van het Nederlands geneesmiddelenbeleid. Ze krijgen de kans om hun visie te presenteren op het betaalbaar houden van geneesmiddelen voor iedereen. Naast deze nationale visie op toegang tot geneesmiddelen gaan de kandidaat Kamerleden ook in debat over hoe de toekomstige Nederlandse regering bij kan dragen aan een eerlijke wereldwijde verdeling van het Covid-19 vaccin.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • zo
  28
  feb
  2021

  Het WNL-debat: de runners-up

  10:00

  Omroep WNL houdt voor het eerst een debat met de nummers twee van de zes grootste partijen. In dit debat gaan de running mates van de Nederlandse politiek met elkaar in debat. De zes grootste partijen volgens de peilingen doen mee. Deze partijen zijn: VVD, D66, PvdA, CDA, PVV en SP.

  Meer informatie over het debat is hier te vinden.

 • zo
  28
  feb
  2021

  RTL Verkiezingsdebat

  21:15

  Mark Rutte, Geert Wilders, Wopke Hoekstra, Sigrid Kaag, Lilian Marijnissen en Jesse Klaver zullen op zondag 28 februari met elkaar in debat gaan in het RTL Verkiezingsdebat onder leiding van Frits Wester.

  Het RTL Verkiezingsdebat wordt live uitgezonden op 28 februari om 21:15 op RTL 4.

 • ma
  01
  mrt
  2021

  CPB | Presentatie resultaten doorrekening verkiezingsprogramma's

  10:30

  Pieter Hasekamp (Centraal Planbureau) en Hans Mommaas (Planbureau voor de Leefomgeving) presenteren maandag 1 maart hun analyses van de verkiezingsprogramma’s aan de pers. De persconferentie start om 10.30 uur en wordt live gestreamd.

  Meer informatie over de persconferentie is hier te vinden.

 • ma
  01
  mrt
  2021

  De Strijd om de Studentenstem

  16:00 - 18:00

  Hoe moet de politiek verder met het hoger onderwijs, het klimaat en de corona-aanpak? En welke toekomst schetsen de politici voor studenten? Daar gaan kandidaat-Kamerleden op 1 maart over in debat.

  Meer informatie is te vinden via deze link.

 • ma
  01
  mrt
  2021

  Mauritshuisdebat Gezondheidszorg & Geneesmiddelen

  16:00

  Op 1 maart vindt onder leiding van Humberto Tan het Mauritshuisdebat Gezondheidszorg & Geneesmiddelen plaats. In dit debat gaan (kandidaat) Kamerleden met elkaar in gesprek over de toekomst van de gezondheidszorg en de geneesmiddelenvoorziening.

  Het gehele debat is te volgen via een livestream op NU.nl.

 • ma
  01
  mrt
  2021

  Hét Onderwijsdebat

  19:00 - 20:30

  Leerlingen, ouders en leraren hebben samen een Nationaal Online Onderwijsdebat georganiseerd. Op 1 maart gaan verschillende politieke partijen met elkaar in debat over actuele onderwijsthema’s.

  Meer informatie over dit debat is hier te vinden.

 • ma
  01
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat Toekomstig arbeidsmarktbeleid

  19.30 - 21.00

  Op 1 maart a.s. gaat CNV in gesprek met prominente Tweede Kamerleden over het toekomstig arbeidsmarktbeleid.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • ma
  01
  mrt
  2021

  Economiedebat

  20:00

  In dit debat gaan (kandidaat) Tweede Kamerleden met elkaar in discussie over de economie en hoe we die in de toekomst moeten vormgeven.

  Meer informatie over dit debat is hier te vinden.

 • ma
  01
  mrt
  2021

  4e editie Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat

  20:30

  In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, G.D.P. Ekistics en Pakhuis de Zwijger wordt op 1 maart het Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat gehouden. Kandidaat- Kamerleden gaan met elkaar in discussie over ruimtelijke vraagstukken. In dit debat stellen we onze aankomende volksvertegenwoordigers voor de keuze: waarvoor maken zij ruimte? En wat moet daarvoor wijken?

  De vraagstukken gaan over de volgende vier thema's:

  • Mobiliteit en Infrastructuur
  • Klimaatadaptatie en Energietransitie
  • Huisvesting
  • Het Ministerie Ruimte

  Meer informatie is te vinden via deze link. 

 • di
  02
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat Amsterdamse haven: Vizier op de toekomst!

  10:30 - 11:30

  Op 2 maart organiseren Port of Amsterdam en ORAM het Verkiezingsdebat Amsterdamse haven: Vizier op de toekomst! Tijdens dit debat gaan kandidaat- Kamerleden van vijf verschillende partijen met elkaar in gesprek over de toekomst van de Amsterdamse haven. Ook het havenbedrijfsleven en Port of Amsterdam nemen deel aan dit debat.

  Aan de hand van verschillende stellingen wordt er gedebatteerd over vragen als: is er voldoende ruimte voor de haven om zich in de juiste richting te ontwikkelen? Welke invloed heeft de stikstofcrisis op de bedrijven in de haven? En wat draagt Den Haag hierin bij? Over deze en andere vragen wordt er 2 maart gedebatteerd.

  Dit debat is te volgen via een livestream.

  Meer informatie over het debat is hier te vinden.

 • di
  02
  mrt
  2021

  Startupklimaat, arbeidsgelegenheid en rol van digitalisering centraal tijdens verkiezingsdebat

  14:00

  Op 2 maart organiseren Techleap.nl en Dutch Startup Association (DSA) een verkiezingsdebat. De zes grootste politieke partijen gaan in gesprek over waarom een sterk startupklimaat banen, innovatie en welvaart oplevert. Ook Prins Constantijn van Oranje is aanwezig als ambassadeur van de Nederlandse startups. Het debat wordt live uitgezonden op RTLZ.

  Tijdens het debat gaan Kamerleden van de grootste politieke partijen met elkaar in discussie over:

  • Het toekomstige verdienvermogen van Nederland en de banen van morgen;
  • Het creëren van een concurrerende voedingsbodem voor bedrijven om te starten en snel te kunnen schalen;
  • De rol van digitalisering en tech ondernemerschap in het economisch herstel;
  • Creëren van een inclusieve maatschappij met gelijke kansen voor iedereen.

  Meer informatie over dit debat is hier te vinden.

 • di
  02
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat VIG/HollandBIO: ‘beschikbaarheid en betaalbaarheid van innovatieve geneesmiddelen’

  15:00 - 16:30

  Op 2 maart organiseren de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) en HollandBIO een online verkiezingsdebat over de betaalbaarheid en beschikbaarheid van innovatieve geneesmiddelen. In dit online verkiezingsdebat krijgen (kandidaat) Kamerleden stellingen voorgelegd over de betaalbaarheid van nieuwe geneesmiddelen, de beschikbaarheid van eenmalige behandelingen, ontwikkeling en productie van geneesmiddelen en vaccins in Nederland en kostenbeheersing, preventie en zinnige zorg.

  Aanmelden kan via deze link. Hier is ook meer informatie over het debat te vinden.

 • di
  02
  mrt
  2021

  Het Grote Klimaatdebat

  20:00 - 21:30

  Op 2 maart gaan kandidaat-Kamerleden in debat over dé grote klimaatthema’s. Hoe denken verschillende partijen de landbouw te verduurzamen? Wie betaalt er voor de groene transitie? En waar halen we onze groene energie vandaan? Deze en meer vragen komen aan bod in dit interactieve verkiezingsdebat.

  Dit debat is georganiseerd door het Impact Café van de Universiteit Utrecht.

  Meer informatie is te vinden via deze link.

 • wo
  03
  mrt
  2021

  Woondebat

  15:00 - 17:00 uurNieuwspoort (Den Haag)

  Aedes en woningcorporaties voeren in aanloop naar de komende Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 17 maart 2021 campagne om te zorgen dat er aandacht voor wonen komt in de verkiezingsprogramma's en uiteindelijk in het regeerakkoord.

  In de aanloop naar de verkiezingen organiseert Aedes samen met en bij woningcorporaties vijf dialoogsessies, verdeeld over het land. Op 3 maart 2021, twee weken voor de verkiezingsdatum, organiseren ze in Den Haag een landelijk Woondebat.

  Voor meer informatie over de campagne en het campagnemateriaal klikt u op deze link.

 • do
  04
  mrt
  2021

  Het Groene Verkiezingsdebat

  In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart nodigen jongeren diverse politici uit om hun verkiezingsprogramma te verdedigen op het gebied van groene thema’s, zoals duurzaamheid en circulariteit. Ook gaan zij in gesprek over oplossingen voor de klimaatcrisis en biodiversiteitsverlies. Het Groene Verkiezingsdebat, een initiatief van IUCN NL en Naturalis Biodiversity Center, vindt plaats bij Naturalis in Leiden en is te volgen via een livestream.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • do
  04
  mrt
  2021

  Kracht van Oost evenement (NL Slim Benutten)

  Het evenement is te zien op Omroep Gelderland.

  Meer informatie over de Kracht van Oost NL is te vinden via deze link.

   

 • do
  04
  mrt
  2021

  Grote Mobiliteitsdebat

  10:30 - 12:00

  De ANWB organiseert samen met de 25 grootste Nederlandse vervoersorganisaties van de Mobiliteitsalliantie als de NS, RAI, TLN en de Fietsersbond, het Grote Mobiliteitsdebat. In dit debat gaan (kandidaat) Kamerleden met elkaar in debat over de toekomst van mobiliteit in Nederland.

  Meer informatie over het debat is hier te vinden.

 • do
  04
  mrt
  2021

  Gasunie Waterstofdebat

  16:00

  Op 4 maart organiseert de Gasunie een verkiezingsevenement waarbij studenten alles kunnen vragen over de energietransitie en de rol van waterstof in de toekomst. Studenten kunnen deze vragen stellen aan kandidaat Kamerleden.

  Het nieuwe kabinet beslist over de toekomst van de Nederlandse waterstofeconomie. Uit de verkiezingsprogramma’s blijkt dat de meeste politieke partijen waterstof zien als essentieel onderdeel van de toekomstige energiemix en een belangrijk element in de transitie naar een groene economie. Maar, hoe gaat het nieuwe kabinet dit aanpakken? Wat is er nodig om Nederland leidend te houden op het gebied van waterstof? Dit soort vragen komen op 4 maart aan bod.

  Meer informatie over dit debat is hier te vinden.

 • ma
  08
  mrt
  2021

  Internationale Vrouwendagdebat (Women INC)

  Op de achtste dag van maart vieren vrouwen over de hele wereld al sinds 1911 de Internationale Vrouwendag. Deze datum is gekozen, omdat de eerste staking van vrouwen plaatsvond op 8 maart 1908. De Internationale Vrouwendag staat in het teken van solidariteit onder vrouwen, het opkomen voor de rechten van de vrouw en het zorgen voor verbetering van de levens van meisjes en vrouwen over de hele wereld. Over de hele wereld wordt de Internationale Vrouwendag gevierd, vaak met demonstraties en conferenties waarbij vrouwen vanuit verschillende landen en culturen samenkomen.

  Meer informatie over deze dag is te vinden via deze link.

 • ma
  08
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat Mainport Rotterdam

  16:30 - 17:45
  Debat

  Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs presenteren ‘Verkiezingsdebat Mainport Rotterdam’ op maandag 8 maart van 16.30 tot 17.45 uur. In dit debat krijgen vijf kandidaat-Kamerleden vragen over de Rotterdamse haven. Hoe gaat de haven zich ontwikkelen? En hoe zorgen we ervoor dat de haven banen blijft creëren. Onder leiding van Diana Matroos gaan de kandidaat-Kamerleden over deze en andere vragen met elkaar in debat.

  Meer informatie vinden en aanmelden voor het debat kan via deze link.

 • ma
  08
  mrt
  2021

  Het Grote Zorgdebat 2021 (ActiZ)

  19.30 - 21.00

  In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseert een breed scala aan zorgpartijen Het Grote Zorgdebat. Op 8 maart gaan Kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat over hun ideeën voor de toekomst van de zorg. Het coronavirus heeft veel impact op de zorg. De gevolgen van de coronacrisis daarop zijn dan ook een belangrijk thema tijdens de verkiezingen.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • di
  09
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat Klimaat en Energie (IPO, VNG en UVW)

 • di
  09
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat: Groen herstel

  15:30 - 17:00

  Op 9 maart organiseren IPO, Unie van Waterschappen en VNG een debat over groen herstel. Het debat zal gaan over hoe de economie op een duurzame manier herstelt kan worden na de coronacrisis. Kandidaat-Kamerleden en maatschappelijke organisaties gaan met elkaar in debat.

  Meer informatie over het debat is hier te vinden.

 • wo
  10
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat Verduurzaming Transport en Logistiek (Natuur en Milieu)

 • do
  11
  mrt
  2021

  Oost NL debat (RTV Oost)

 • do
  11
  mrt
  2021

  Debat over het platteland

  20:00

  Op 11 maart wordt het plattelandsdebat georganiseerd. Het is een verkiezingsdebat over de toekomst van het Nederlandse platteland. Kandidaat Tweede Kamerleden gaan met elkaar in discussie over de uitdagingen en kansen waar het platteland voor staat. De rol van de boeren en tuinders staat centraal.

  Het platteland en de agrarische sector zijn belangrijke thema's bij de aankomende verkiezingen. De organisator, LTO Nederland, wil graag het het gesprek tussen hun leden, kandidaat- Kamerleden en de maatschappij faciliteren door dit debat te organiseren.

  LTO Nederland, LTO Noord, ZLTO en LLTB en mediapartner Nieuwe Oogst nodigen huidige en aankomende Tweede Kamerleden van verschillende partijen uit om over het platteland met elkaar in gesprek te gaan. Daarbij zullen verschillende uitdagingen, zorgen en dilemma’s aan bod komen die we rechtstreeks bij boeren en tuinders, onze 35.000 leden, ophalen.

  Het Plattelandsdebat vindt plaats op 11 maart om 20.00 uur. In verband met coronamaatregelen zal het debat, dat op een agrarische locatie wordt gehouden, alleen online te volgen zijn. Meer details volgen binnenkort.

  Meer informatie is te vinden via deze link.

 • vr
  12
  mrt
  2021

  Consumentenbond Verkiezingsdebat over klimaat, voeding en privacy

  15:30 - 17:00

  Op vrijdag 12 maart gaan negen politieke partijen met elkaar in debat over onderwerpen zoals energie & klimaat, gezonde voeding en digitale veiligheid & privacy.

  Meer informatie over het debat is hier te vinden.

 • ma
  15
  mrt
  2021

  Één-op-ééndebat bij EenVandaag

  18:15

  Op 15 maart gaan de lijsttrekkers van de zes grootste partijen met elkaar in debat. Deze avond staat GroenLinks tegenover D66, CDA tegenover de PvdA en gaan ook de VVD en PVV met elkaar in debat.

  Het debat is live te volgen op NPO1 en NPO Radio 1 en staat onder leiding van Pieter Jan Hagens.

  Meer informatie is hier te vinden.

 • di
  16
  mrt
  2021

  NOS Slotdebat

  Het traditionele slotdebat van de NOS wordt ook dit jaar op de avond voor de verkiezingen gehouden. Op 16 maart gaan de partijen een laatste keer het debat aan om zoveel mogelijk kiezers op hun partij te laten stemmen.