Agenda

 • ma
  25
  jan
  2021

  Verkiezingsdebat Nieuwe Economie

  19.15 - 21.30De Beurs van Berlage in Amsterdam

  De avond bestaat uit drie hoofdonderdelen: de verkiezing van de Minister van de nieuwe economie, de bekendmaking van de Nieuwe Economie Index 2021 (NEx) en het Verkiezingsdebat.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • di
  26
  jan
  2021

  Verkiezingsdebat Klimaatakkoord

  16.00 - 17.00

  VNPI en VNCI organiseren een digitaal verkiezingsdebat. Het Klimaatakkoord en de verduurzaming van de industrie staan hierbij centraal, naast de thema’s economie en werkgelegenheid.

  Diederik Samsom geeft zijn visie op de EU Green Deal en legt de link met de nationale maatregelen en verkiezingen. Aansluitend gaan de kandidaat-Kamerleden Marinus Tabak (VVD), Henri Bontenbal (CDA), Tom van der Lee (GL), Joris Thijssen (PVDA), Chris Stoffer (SGP) en Marcel Beukeboom (D66) met elkaar in debat.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • za
  30
  jan
  2021

  Partijcongres

  ChristenUnie

  Tijdens het partijcongres op 30 januari 2021 wordt het definitieve verkiezingsprogramma vastgesteld.

 • ma
  01
  feb
  2021

  Verkiezingsdebat over de transitie naar duurzame landbouw

  16.00 - 17.45

  Een van de eerste grote debatten voor de komende verkiezingen zal gaan over de toekomst van de Nederlandse landbouw. De maatschappelijke kosten en baten van de noodzakelijke overgang naar duurzame landbouw staan centraal in de bijeenkomst in Nieuwspoort op 1 februari. Aan de hand van een inleiding van landbouweconoom Krijn Poppe zullen zes Kamerleden van VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie het gesprek aangaan over hoe deze transitie vorm kan worden gegeven. Het debat wordt georganiseerd door Natuur & Milieu, Greenpeace Nederland, de Transitiecoalitie Voedsel, Bionext en de TAPP Coalitie.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • wo
  03
  feb
  2021

  Ledenbijeenkomst Middelgrote Gemeenten (M50)

  De M50 organiseert voor haar leden een bijzondere ledenbijeenkomst met themadebatten met kandidaat-Kamerleden en een lobby-masterclass voor bestuurders met public-affairskantoor EPPA.

  Meer informatie over de ledenbijeenkomst is te vinden via deze link.

 • do
  04
  feb
  2021

  Gezondheidsdebat (Arts en Gezondheid)

  19.00 - 20.45

  De noordelijke regio’s kennen helaas veel aan gezondheid gerelateerde problemen. Waarom is de zorg niet voor iedereen goed bereikbaar? Hoe lossen we de steeds groter wordende tekorten aan zorgmedewerkers op? Hoe groot moet de rol van preventie zijn? Over deze onderwerpen debatteren nationale politici op donderdag 4 februari. Landelijke politici van zowel coalitie als oppositie worden uitgenodigd en zullen onderwerpen als zorg, preventie en regionale (netwerk)samenwerking in de noordelijke regio behandelen.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • vr
  05
  feb
  2021

  Klimaatdebat

  20:00 - 22:00

  Welke oplossingen dragen de volksvertegenwoordigers aan voor een beter milieu? Moet Nederland windmolens bouwen of juist kerncentrales? En hoe gaat de politiek ervoor zorgen dat nieuwe maatregelen niet over de ruggen gaan van boeren, ondernemers en de middenklasse?

  Tijdens dit verkiezingsdebat dagen we politici van verschillende partijen uit voor een goed debat over politieke keuzes over het klimaat.

  Voor meer informatie klikt u op deze link.

 • ma
  15
  feb
  2021

  Retaildebat (INretail)

 • di
  23
  feb
  2021

  Voedselverkiezingsdebat

  15.30 - 17.00

  Tijdens dit debat, dat vier jaar geleden ook werd georganiseerd, gaan huidige en toekomstige Tweede Kamerleden in gesprek over de rol van de overheid in het Nederlandse voedselsysteem. Het debat is online te volgen via een livestream.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • do
  25
  feb
  2021

  Het Grote Geneesmiddelendebat (KWF en SOMO)

  Tijdens het Grote Geneesmiddelendebat gaan kandidaat Kamerleden in debat over de toekomst van het Nederlands geneesmiddelenbeleid. Ze krijgen de kans om hun visie te presenteren op het betaalbaar houden van geneesmiddelen voor iedereen. Naast deze nationale visie op toegang tot geneesmiddelen gaan de kandidaat Kamerleden ook in debat over hoe de toekomstige Nederlandse regering bij kan dragen aan een eerlijke wereldwijde verdeling van het Covid-19 vaccin.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • ma
  01
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat Toekomstig arbeidsmarktbeleid

  19.30 - 21.00

  Op 1 maart a.s. gaat CNV in gesprek met prominente Tweede Kamerleden over het toekomstig arbeidsmarktbeleid.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • wo
  03
  mrt
  2021

  Woondebat

  15:00 - 17:00 uurNieuwspoort (Den Haag)

  Aedes en woningcorporaties voeren in aanloop naar de komende Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 17 maart 2021 campagne om te zorgen dat er aandacht voor wonen komt in de verkiezingsprogramma's en uiteindelijk in het regeerakkoord.

  In de aanloop naar de verkiezingen organiseert Aedes samen met en bij woningcorporaties vijf dialoogsessies, verdeeld over het land. Op 3 maart 2021, twee weken voor de verkiezingsdatum, organiseren ze in Den Haag een landelijk Woondebat.

  Voor meer informatie over de campagne en het campagnemateriaal klikt u op deze link.

 • do
  04
  mrt
  2021

  Grote Mobiliteitsdebat

 • do
  04
  mrt
  2021

  Het Groene Verkiezingsdebat

  In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart nodigen jongeren diverse politici uit om hun verkiezingsprogramma te verdedigen op het gebied van groene thema’s, zoals duurzaamheid en circulariteit. Ook gaan zij in gesprek over oplossingen voor de klimaatcrisis en biodiversiteitsverlies. Het Groene Verkiezingsdebat, een initiatief van IUCN NL en Naturalis Biodiversity Center, vindt plaats bij Naturalis in Leiden en is te volgen via een livestream.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • do
  04
  mrt
  2021

  Kracht van Oost evenement (NL Slim Benutten)

  Het evenement is te zien op Omroep Gelderland.

  Meer informatie over de Kracht van Oost NL is te vinden via deze link.

   

 • ma
  08
  mrt
  2021

  Internationale Vrouwendagdebat (Women INC)

  Op de achtste dag van maart vieren vrouwen over de hele wereld al sinds 1911 de Internationale Vrouwendag. Deze datum is gekozen, omdat de eerste staking van vrouwen plaatsvond op 8 maart 1908. De Internationale Vrouwendag staat in het teken van solidariteit onder vrouwen, het opkomen voor de rechten van de vrouw en het zorgen voor verbetering van de levens van meisjes en vrouwen over de hele wereld. Over de hele wereld wordt de Internationale Vrouwendag gevierd, vaak met demonstraties en conferenties waarbij vrouwen vanuit verschillende landen en culturen samenkomen.

  Meer informatie over deze dag is te vinden via deze link.

 • ma
  08
  mrt
  2021

  Het Grote Zorgdebat 2021 (ActiZ)

  19.30 - 21.00

  In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseert een breed scala aan zorgpartijen Het Grote Zorgdebat. Op 8 maart gaan Kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat over hun ideeën voor de toekomst van de zorg. Het coronavirus heeft veel impact op de zorg. De gevolgen van de coronacrisis daarop zijn dan ook een belangrijk thema tijdens de verkiezingen.

  Meer informatie over het debat is te vinden via deze link.

 • di
  09
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat Klimaat en Energie (IPO, VNG en UVW)

 • wo
  10
  mrt
  2021

  Verkiezingsdebat Verduurzaming Transport en Logistiek (Natuur en Milieu)

 • do
  11
  mrt
  2021

  Oost NL debat (RTV Oost)