Agenda

 • vr
  24
  feb
  2017

  Radio 1-verkiezingsdebat

  Algemeen

  Op vrijdag 24 februari organiseert het NPO Radio 1 programma Nieuws en Co een live lijsttrekkersdebat vanuit perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De lijsttrekkers van de negen grotere partijen zijn uitgenodigd, welk in formaties van drie deelnemers met elkaar zullen debatteren.

  De uitzending vindt plaats van 16.30 uur tot 18.00 uur en wordt gepresenteerd door Lara Rense en Joost Vullings.

  Toon details
 • zo
  26
  feb
  2017

  WNL Op Zondag: Het vrouwendebat

  09:30
  Debat, TV

  Op zondag 26 februari organiseert omroep WNL een live verkiezingsdebat met vrouwelijke toppolitici. Presentator Rick Nieman zal het debat leiden dat gaat over onder meer veiligheid, zorg en de stand van het land.

  De kandidaten die hebben toegezegd zijn Jeanine Hennis (VVD), Fleur Agema (PVV), Renske Leijten (SP) en Mona Keijzer (CDA). Zij zijn allen nummer 2 op hun kieslijst. De omroep rekent nog op meer kandidaten.

  Toon details
 • ma
  27
  feb
  2017

  DWDD: Het Lagerhuis 2

  19:00Westergasterrein, Amsterdam
  Debat, TV

  De VARA heeft De Wereld Draait Door: Het Lagerhuis weer nieuw leven in geblazen. In vier afleveringen gaan politieke kopstukken met elkaar in debat. In deze tweede uitzending staan Sylvana Simons (Art1kel) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) tegenover elkaar. Dit debat is te zien op NPO1 van 19:00-20:00.

  Toon details
 • wo
  01
  mrt
  2017

  Het Grote Kleine Partijen Debat

  20:00Lux, Nijmegen
  Piratenpartij, VNL

  Als onderdeel van de debattenreeks rondom de verkiezingen organiseert Lux het Grote Kleine Partijen Debat. Volgens het cultureel podium zijn er al genoeg debatten met grote partijen en daarom hebben zij het juist omgedraaid.

  Op het programma staan zes kleine partijen die zich deze avond zullen presenteren. Onder andere Jan Roos van VNL en Matthijs Pontier van de Piratenpartij zullen aanwezig zijn.

  Toon details
 • vr
  03
  mrt
  2017

  Verkiezingsdebat Defensie en Buitenlandse Zaken

  Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
  Algemeen, CDA, D66, Debat, PvdA, SGP, SP, VVD

  Op vrijdag 3 maart organiseert de Atlantische Commissie i.s.m. de Koninklijke Vereniging ter Beoefening van de Krijgswetenschap (KVBK) en de Gezamenlijke Officieren Verenigingen (GOV) een verkiezingsdebat over Defensie en Buitenlandse Zaken. Kandidaat-Kamerleden Salima Belhaj (D66), Han ten Broeke (VVD), Elbert Dijkgraaf (SGP), Angelien Eijsink (PvdA), Raymond Knops (CDA) en Renske Leijten (SP) zullen met elkaar in discussie gaan over verschillende actuele onderwerpen op het gebied van (inter)nationale vrede en veiligheid, bijvoorbeeld de rol van Nederland in de NAVO en de EU.

   

  Toon details
 • zo
  05
  mrt
  2017

  RTL-Carrédebat

  Koninklijk Theater Carré
  Algemeen

  Op zondag 5 maart organiseert RTL een verkiezingsdebat in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Politiek verslaggever Frits Wester zal het debat waarschijnlijk leiden.

  Acht kandidaten zullen met elkaar in debat gaan tijdens het RTL-verkiezingsdebat, maar het is (nog) onduidelijk welke kandidaten deel zullen nemen.

  Toon details
 • di
  07
  mrt
  2017

  Verkiezingsdebat De Toekomst van het Landelijk Gebied

  16.00 uurRabobank kantoor, Den Haag
  Debat

  Op dinsdag 7 maart organiseren LTO Nederland, LandschappenNL en Natuurmonumenten in samenwerking met VNO-NCW, MKB-Nederland en de Federatie Particulier Grondbezit het 'Nationale Verkiezingsdebat over De Toekomst van het Landelijk Gebied'.

  Meer informatie.

  Toon details
 • do
  09
  mrt
  2017

  Nationaal Energiedebat

  Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
  Debat

  Op 9 maart vindt het Nationaal Energiedebat plaats.  Zes kandidaat-Kamerleden zullen met experts in gesprek gaan over de volgende thema's: innovatie en draagvlak, centraal-decentraal beleid en financiering. Later op de avond zullen de kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat gaan met als hoofdvraag: “Op welke manier gaat jullie partij bij regeringsdeelname de klimaatdoelstellingen van Parijs halen?”

  De avond staat onder leiding van milieu- en energiedeskundige Jan Paul van Soest.

  Toon details
 • vr
  10
  mrt
  2017

  Het Nationale Islamdebat

  Essalammoskee, Rotterdam

  Op vrijdag 10 maart wordt het eerste Nationale Islamdebat gehouden in de Essalammoskee in Rotterdam. De organisatie, bestaande uit Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) en financieel ondersteund door Stichting Democratie en Media, heeft de tien grootste fracties uit de Tweede Kamer hiervoor uitgenodigd.

  Het debat zal gaan over de rol en plaats van de ongeveer 900.000 moslims in Nederland. De aanwezigen zullen op prikkelende stellingen over integratie, immigratie en identiteit reageren onder leiding van de voormalige jongerenimam van Amsterdam-Slotervaart, Yassin Elforkani.

  Het is nog niet bekend welke politici zullen deelnemen, al heeft Geert Wilders via Twitter laten weten dat hij in ieder geval niet aanwezig is.

  Toon details
 • za
  11
  mrt
  2017

  NOS Jeugdjournaal Verkiezingen

  19.00 uur
  TV

  Op zaterdag 11 maart organiseert het NOS Jeugdjournaal een 'politieke spelletjesavond' met de lijsttrekkers van de zes grotere partijen in de Tweede Kamer. Aan de hand van gezelschapsspellen en vragen over politieke onderwerpen worden de lijsttrekkers getest.

  De uitzending is te bekijken van 19.00 uur tot 19.55 uur op NPO Zapp en wordt gepresenteerd door Siham Raijoul en Joris Marseille.

  Toon details
 • zo
  12
  mrt
  2017

  'Zes runners op drie dagen voor de verkiezingen'

  15:00 uurRode Hoed, Amsterdam
  CDA, D66, Debat, PVV, PvdA, SP, VVD

  Op zondag 12 maart organiseren Volkskrant en Rode Hoed gezamenlijk de bijeenkomst 'Zes runners up drie dagen voor de verkiezingen'. Onder leiding van Remco Meijer en Martin Sommer zullen de nummers twee van kandidatenlijsten VVD (Jeanine Hennis-Plasschaert), PvdA (Khadija Arib), SP (Renske Leijten), CDA (Mona Keijzer), PVV (Fleur Agema) en D66 (Stientje van Veldhoven) geïnterviewd worden en met elkaar in debat gaan.

  Meer informatie

  Toon details
 • ma
  13
  mrt
  2017

  Verkiezingsdebat EenVandaag

  Algemeen, PVV, VVD

  Op maandag 13 maart vindt het EenVandaag-debat plaats tussen VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders. De twee kandidaten zullen met elkaar 1 op 1 in debat gaan.

  Afgelopen oktober maakte PVV-leider Geert Wilders bekend samen met VVD-voorman Mark Rutte deel te nemen aan het debat. Dit werd op 25 januari bevestigd door EenVandaag-journalist Gijs Rademaker.

  Toon details
 • ma
  13
  mrt
  2017

  DWDD: Het Lagerhuis 4

  19:00Westergasterrein, Amsterdam
  D66, SP, TV

  De VARA heeft De Wereld Draait Door: Het Lagerhuis weer nieuw leven in geblazen. In vier afleveringen gaan politieke kopstukken met elkaar in debat. In deze laatste uitzending staan Emile Roemer (SP) en Alexander Pechtold (D66) tegenover elkaar. Dit debat is te zien op NPO1 van 19:00-20:00.

  Toon details
 • di
  14
  mrt
  2017

  NOS-slotdebat

  20.30 uur
  Algemeen, TV

  Op dinsdag 14 maart - een dag voor de verkiezingsdag - vindt het NOS-slotdebat plaats. Rob Trip leidt het debat met lijsttrekkers van de 14 grootste partijen.

  Het debat vindt plaats van 20.30 uur tot 22.00 uur en is te volgen op NPO 1.

  De deelnemers worden bepaald o.b.v. de resultaten van de Peilingwijzer van 1 februari en van de huidige zetelverdeling in de Tweede Kamer. De zes kleinere partijen debatteren in drietallen. De lijsttrekkers van de acht grotere partijen gaan 1-op-1 met elkaar in discussie. De indeling hiervan wordt door een loting bepaald. Die is op 2 februari om 11.00 uur live te volgen bij de NOS via Facebook en themakanaal NPO Nieuws.

  Toon details
 • wo
  15
  mrt
  2017

  Dag van stemming Tweede Kamer

  Algemeen

  Op 15 maart 2017 vinden de verkiezingen van de Tweede Kamer plaats.

  Zie ons Facebook-event voor alle actualiteiten rondom de dag van stemming.

  Toon details
 • ma
  20
  mrt
  2017

  Officiële bekendmaking verkiezingsuitslag

  Algemeen

  Het is gebruikelijk, maar niet verplicht, dat de Kiesraad op de maandag na de dag van stemming de officiële verkiezingsuitslag bekend maakt.

  Toon details