Eerste dag vervroegd stemmen is goed verlopen in Alkmaar

Maandag was de eerste dag waarop een aantal stembureaus open waren. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezoekt verschillende stembureaus door het land om te kijken hoe het gaat met de verkiezingen. Maandag was ze bij een stembureau in Alkmaar. Op dit stembureau in het stadhuis sprak de minister met burgemeester Emile Roemer, stembureauleden en het verkiezingsteam van Alkmaar.

Dit bezoek was onderdeel van de landelijke campagne, Elke Stem Telt. Deze campagne informeert kiezers over de verkiezingen en hoe deze in tijden van de coronacrisis veilig zullen verlopen.

Tijdens haar bezoek aan Alkmaar werd voornamelijk gesproken over het vervroegd stemmen. Op maandag waren er 10 stembureaus open waar gestemd kon worden, hetzelfde geldt voor dinsdag. Woensdag zijn er bijna 70 stembureaus open. Dit is het geval in de meeste steden, op de dagen waar vervroegd gestemd kan worden zijn er minder stembureaus open dan op 17 maart.

Tijdens het gesprek met Emile Roemer en de stembureauleden gaf de minister aan dat iedereen in Alkmaar hard had gewerkt om voor veilige verkiezingen te zorgen. Het vervroegd stemmen is goed geregeld. “Dat verdient een groot compliment, aan alle mensen van de gemeente, de stembureauleden en vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.” Burgemeester Roemer voegde er nog aan toe dat hij trots is op zijn stad. Ook hij benadrukte dat het stemmen veilig kan verlopen.

Beeld © Nieuws BZK

bron →

Terug