Ollongren bezoekt stemlokaal in Amsterdam

Na Rotterdam, Heusden en Alphen aan den Rijn heeft minister Ollongren dinsdag een stemlokaal in Amsterdam bezocht. Met nog een week te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen zijn de gemeenten nog druk bezig met de laatste voorbereidingen. Voor de landelijke campagne ‘Elke Stem Telt’ bezoekt minister Ollongren verschillende stemlokalen door heel het land.

In Amsterdam heeft de minister samen met burgemeester Femke Halsema een bezoek gebracht aan een bijzondere locatie waar kiezers volgende week hun stem kunnen uitbrengen. In kerkgebouw De Duif aan de Prinsengracht is er een stemlokaal ingericht. Dit jaar moeten stemlokalen coronaproof zijn. Locaties moeten daarom groot genoeg zijn om 1,5 meter afstand te houden en met voldoende ruimte voor de extra vrijwilligers die nodig zijn dit jaar. In Amsterdam zijn er volgens de minister 40 procent van de gebruikelijke stemlokalen afgevallen. Gelukkig zijn er ook voldoende alternatieve gevonden. Minister Ollongren is blij dat het is gelukt om genoeg stemlocaties te vinden. In Amsterdam zijn er ook bijzondere locaties gevonden, waaronder De Duif. Verder worden ook het Olympisch Stadion, De Melkweg en het Concertgebouw ingericht als stemlokalen.

Door de extra maatregelen en de nieuwe locaties kan iedereen in Amsterdam zijn stem veilig uitbrengen. Burgemeester Halsema roept iedereen daarom ook op om te gaan stemmen. “Het is de basis van onze rechtsstaat. Laat je stem horen!”

 

Beeld © Nieuws BZK

bron →

Terug