Lijsttrekker 50Plus roept nummer 3 op de lijst zich terug te trekken

50-Plus Lijsttrekker Liane den Haan vraagt partijgenoot en nummer 3 op de kandidatenlijst, Ellen Verkoelen, zich te schikken aan het partijprogramma. Dit meldt de NOS. Verkoelen uitte kritiek op de uitspraken van Den Haan over de AOW-leeftijd. Volgens de NOS wil Den Haan vasthouden aan de afspraken in het nieuwe pensioenakkoord. Hierin is de AOW-leeftijd 67 jaar. Verder wil de lijsttrekker van 50PLUS dat er een spaarregeling moet komen voor mensen die eerder dan op hun 67e met pensioen willen.

Volgens Den Haan moet Verkoelen zich aanpassen aan het verkiezingsprogramma van de partij, anders kan Verkoelen zich beter terugtrekken als kandidaat voor de Tweede Kamer verkiezingen. Het verkiezingsprogramma is geschreven door leden en als Verkoelen zich niet kan conformeren aan het programma moet er volgens Den Haan gepraat worden.

Verkoelen en andere partijprominenten zijn het volgens de NOS niet eens met de lijsttrekker. Zij vinden dat Den Haan zo de kernpunten van 50Plus loslaat. De partij was altijd bezig met het behouden van het oude pensioenstelsel. Hier is Den Haan het niet mee eens. Volgens haar moet er ook gekeken worden naar de toekomst en wat haalbaar is, het huidige pensioenstelsel is volgens Den Haan onhoudbaar. Verder moet 50Plus zich ook richten op meer onderwerpen, volgens de lijsttrekker zijn ouderen nu ook eenmaal bezig met hoe het gaat met hun kinderen en kleinkinderen.

 

Beeld © 50PLUS

bron →

Terug