Verkiezingsdebat voor jongeren

Afgelopen woensdag was het verkiezingsdebat voor jongeren, georganiseerd door de JOVD in samenwerking met de Jonge Democraten, DWARS, PINK!, de Jonge Socialisten, CDJA, PerspectieF en OPPOSITIE.

Tijdens dit debat gingen de moederpartijen van deze politieke jongerenorganisaties met elkaar in debat. Het debat stond onder leiding van Eva Eikhout. De acht verschillende partijen gingen met elkaar in discussie over onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren. De onderwerpen waren: onderwijs, migratie, klimaat, wonen, drugs en corona.

De (kandidaten)-Kamerleden die aanwezig waren: Bente Becker (VVD), Harmen Krul (CDA), Christine Teunissen (Partij voor de Dieren), Julian Bushoff (PvdA), Salima Belhaj (D66), Nico Drost (ChristenUnie), Lisa Westerveld (GroenLinks), Stephan van Baarle (DENK).

Aan de hand van de stellingen over de verschillende onderwerpen gingen de partijen ook in discussie over hoe politieke partijen jongerenparticipatie voor zich zien en waarom politiek zo belangrijk is voor jongeren.

Het hele debat voor jongeren is hier terug te kijken.

Beeld © JOVD

bron →

Terug