Minister Ollongren bezoekt Alphen aan den Rijn

In het kader van de landelijke campagne Elke Stem Telt bezoekt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verschillende gemeenten door het hele land. Op 3 maart bezocht minister Ollongren Alphen aan den Rijn. Ze bezocht deze gemeente om te kijken hoe het daar gaat met de voorbereidingen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

De minister sprak daar met burgemeester Spies en twee studenten Beveiliging van MBO Rijnland. In totaal gaan 90 studenten van de opleiding stembureauleden ondersteunen bij de aankomende verkiezingen. De minster bezocht tijdens dit bezoek het gemeentehuis. Het gemeentehuis zal worden gebruikt als stembureau bij de verkiezingen. Om de minister een goed beeld te geven van hoe de verkiezingen gaan verlopen was er een proefopstelling gemaakt. Leden van het verkiezingsteam in Alphen aan den Rijn en enkele stembureauleden die aanwezig waren, gaven de minister een goed beeld van hoe het 17 maart gaat verlopen.

Het gemeentehuis gaat volgens de minister niet alleen worden gebruikt als stembureau, maar ook als een afgiftepunt voor briefstemmen, een briefstembureau en een coördinatiecentrum. De minister geeft aan erg tevreden te zijn met de voorbereidingen in de gemeente:

“Ik ben onder de indruk van met hoeveel enthousiasme door jong en oud de verkiezingen worden georganiseerd in Alphen aan den Rijn. Het is ook mooi om te zien dat er veel nieuwe vrijwilligers zijn om de stembureaus te bemensen.”

Ook de burgemeester van Alphen aan den Rijn is tevreden. Hij benadrukt dat er voldoende maatregelen zijn genomen om alles veilig te laten verlopen ivm corona. De gemeente is ook voorbereid op eventuele maatschappelijke onrust. Verder is hij erg te spreken over iedereen die heeft meegeholpen bij de voorbereidingen van de verkiezingen.

Beeld © Nieuws BZK

bron →

Terug