Minister Ollongren bezoekt MBO studenten die helpen bij Tweede Kamerverkiezingen

Op maandag 1 maart bracht Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken een bezoek aan Apeldoorn. Dit bezoek was onderdeel van de landelijke campagne Elke Stem Telt. Voor deze campagne bezoekt de minister verschillende gemeenten om te kijken hoe het gaat met de voorbereidingen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Na Rotterdam en Heusden was dit keer Apeldoorn aan de beurt. Hier sprak de minister met de burgemeester Ton Heerts en enkele MBO-studenten die mee gaan helpen bij de verkiezingen. De studenten gaan helpen om de verkiezingen in deze coronatijd zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Volgens Ollongren maken zij het mogelijk dat de verkiezingen in Apeldoorn zo goed en veilig mogelijk gaan verlopen. Ook de burgemeester van Apeldoorn is blij dat de studenten gaan helpen bij de stemlokalen in de gemeente. Door de coronacrisis zijn er meer vrijwilligers nodig om alles veilig te laten verlopen en de studenten maken dit mogelijk door de stembureauleden te ondersteunen.

Verder spraken de minister en de burgemeester over de trainingen van nieuwe stembureauleden en de vervanging van stembureauvoorzitters. Veel ervaren (en oudere) stembureauvoorzitters hadden zich afgemeld en er zijn ook veel nieuwe stembureauleden nodig die trainingen nodig hebben. Volgens de minister en de burgemeester zijn er genoeg stemlokalen en vrijwilligers en is alles goed voorbereid om het stemmen coronaproof te laten verlopen.

Beeld © Rijksoverheid

bron →

Terug