NOS slotdebat: wie staan er tegenover elkaar?

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen volgende maand zijn er steeds meer verkiezingsdebatten, waaronder de televisiedebatten. Gisteren vond het RTL verkiezingsdebat plaats. Het slotdebat van de NOS vindt een dag voor de verkiezingen, op 16 maart plaats.

Tijdens het programma NOS Nederland Kiest: Het Debat zullen er verschillende een-op-eendiscussies tussen de lijsttrekkers plaatsvinden. Op basis van het aantal zetels in de Tweede Kamer en het aantal zetels in de Peilingwijzer heeft de NOS acht partijen uitgenodigd. Op 25 februari heeft de NOS bekent gemaakt wie er in dit slotdebat mee doen en wie er tegenover elkaar komen te staan.

De verdeling van de NOS is als volgt:

1. Wilders (PVV) en Kaag (D66)

2. Marijnissen (SP) en Ploumen (PvdA)

3. Klaver (GroenLinks) en Hoekstra (CDA)

4. Rutte (VVD) en Wilders

5. Segers (ChristenUnie) en Klaver

6. Kaag en Marijnissen

7. Ploumen en Segers

8. Hoekstra en Rutte

Het programma wordt uitgezonden op NPO1 van 20:30 tot 22:00 en wordt gepresenteerd door Rob Trip.

Naast het slotdebat is er ook NOS Nederland Kiest: De Stemmingen waaraan de andere partijen meedoen die niet bij de grootste acht horen, maar wel zetels in de Tweede Kamer hebben of volgens de peilingen een goede kans maken op een zetel. In het programma NOS Nederland Kiest: De Stemmingen doen Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie, 50Plus, SGPD, DENK, Splinter, Lijst Henk Krol en JA21 mee. In dit programma komen er verder nog andere lijsttrekkers voorbij van partijen die ook op het stembiljet staan.

NOS Nederland Kiest: De Stemmingen wordt op 16 maart uitgezonden op NPO1. Het begint om 19:50 en wordt gepresenteerd door Winfried Baijens.

Beeld © VVD

bron →

Terug