Lilianne Ploumen wil de PvdA uit het slop trekken

Sinds een maand is Lilianne Ploumen de lijsttrekker van de Partij van de Arbeid (PvdA). Veel tijd om zich op de Tweede Kamerverkiezing van 17 maart voor te bereiden heeft ze niet. In een interview met het AD steekt Ploumen haar ambities als lijsttrekker niet onder stoelen of banken.

Tijdens de Tweede Kamerverkiezing in 2017 werd de PvdA door haar achterban afgestraft voor het samenwerken met de VVD. In het interview geeft Ploumen toe dat de PvdA niet nog een keer als enige linkse partij in een kabinet stapt. “Dat is een les die we hebben geleerd.” Als er samengewerkt moet worden met de VVD wil de PvdA dat wel in een kabinet met GroenLinks of SP. Ploumen voegt hieraan toe dat het alleen dan mogelijk is om bepaalde doelen van het verkiezingsprogramma te behalen.

Naast de samenwerking met de VVD kwam ook het verkiezingsprogramma van de PvdA ter sprake. Als het aan Ploumen ligt wordt er nu al gekeken naar de periode na de coronacrisis, met name op het gebied van de minimumlonen, het eigen risico en de woningnood. De PvdA gaat zich inzetten om deze problemen op te lossen, aldus Ploumen.

In het interview richt Ploumen zich ook op de rijkste Nederlanders en bedrijven. Ploumen wil dat de rijkste Nederlanders en multinationals financieel meer gaan bijdragen door meer belasting te betalen. Volgens haar moet er in Nederland veel worden rechtgetrokken. “Maar niet door weer de rekening bij de middeninkomens of het midden- en kleinbedrijf te leggen.’’

Het volledige interview met Lilian Ploumen in het AD is hier terug te lezen.

Beeld © PvdA

bron →

Terug