Minister Ollongren bezoekt stemlokaal Tweede Kamerverkiezing in Heusden

Over een maand zijn de Tweede Kamerverkiezingen en die verlopen dit jaar anders dan normaal. De gemeenten in Nederland zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de verkiezingen. Vanwege de coronacrisis moeten er extra maatregelen genomen worden om alles veilig te laten verlopen.

In de weken voor de verkiezingen brengt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verschillende bezoeken aan diverse gemeenten om te kijken hoe de voorbereidingen gaan. Zo was de minister twee weken geleden in Rotterdam en bracht ze gisteren een bezoek een Heusden. Tijdens dit bezoek sprak Ollongren met de burgemeester Willemijn van Hees en twee werknemers van de gemeente. Het bezoek vond plaats in een theater dat op 17 maart zal worden gebruikt als stembureau. Na een rondleiding gingen de burgemeester en de minister in gesprek over de werving en training van stembureauleden en de struikelblokken voor een gemeente bij het organiseren van de verkiezingen. De minister sprak haar waardering uit voor de goede locatie die Heusden heeft gevonden en de getroffen maatregelen.

Volgens de minister en de burgemeester kunnen de bewoners van Heusden veilig stemmen in het theater. Burgemeester van Hees voegde daar aan toe dat ze dankbaar is voor iedereen die zich al heeft ingezet om de verkiezingen in goede banen te leiden. “Ik ben er trots op dat het gelukt is om in Heusden goede locaties te vinden en voldoende stembureauleden te werven. Een pluim voor iedereen die zich hiervoor inzet. Dankzij hen kunnen onze inwoners in maart veilig hun stem uitbrengen.”

Elke Stem Telt

Het bezoek aan de gemeente Heusden is onderdeel van de campagne Elke Stem Telt. Deze landelijke campagne is opgezet om kiezers te informeren over de manier waarop zij tijdens de verkiezingen veilig hun stem kunnen uitbrengen. De kiezers worden geïnformeerd over de getroffen maatregelen bij stembureaus, maar ook hoe 70-plussers per brief mogen stemmen. Voor wie niet naar een stembureau kan of wilt komen is er de mogelijkheid om iemand te machtigen. Meer informatie over de maatregelen tijdens de verkiezingen kunt u hier vinden.

Beeld © nieuwsbzk.nl

bron →

Terug