Wopke Hoekstra (CDA) wil premier worden

In een interview met Trouw gaf CDA-lijsttrekker en minister van financiën Wopke Hoekstra toe dat hij graag premier van Nederland wilt worden. Nadat Hoekstra in december plotseling het lijsttrekkerschap van Hugo de Jonge overnam, staat hem de aankomende tijd een strijd met VVD-lijsttrekker en premier Mark Rutte te wachten. In het interview met het ochtendblad steekt Hoekstra zijn ambities niet onder stoelen en banken. “Ik vind echt dat het CDA, als brede volkspartij, de ambitie moet hebben om bij de verkiezingen de grootste partij van het land te worden.”

Om dit doel te halen zijn er een aantal punten in het verkiezingsprogramma veranderd. Volgens Hoekstra lag er al een “ijzersterk verhaal” maar moet de focus meer komen te liggen op het bestrijden van ziektes als kanker en obesitas. Hier wil Hoekstra meer geld vrij voor maken. Verder legt hij in het verkiezingsprogramma de nadruk op een inclusieve samenleving, het aanscherpen van anti-discriminatie en gelijke kansen voor iedereen. Met name zzpérs en jongeren moeten volgens Hoekstra vertrouwen blijven houden in de toekomst.

In de peilingen heeft Rutte een grote voorsprong op Hoekstra, maar de CDA-lijsttrekker blijft optimistisch. “Wij willen de Nederlandse belofte in ere herstellen.”

Het volledige interview met Wopke Hoekstra in Trouw is te lezen via deze link.

 

Beeld © CDA

bron →

Terug