De StemWijzer staat online!

Op 17 maart zijn er alweer Tweede Kamerverkiezingen. Dit jaar hebben 37 partijen zich ingeschreven bij de Kiesraad. Voor veel kiezers kan het lastig zijn om uit zoveel partijen een keuze te maken. Verschillende stem- en kieswijzers lossen dit probleem op door aan de hand van meerdere stellingen de standpunten van de kiezer te vergelijken met die van de partijen.

Een paar stemwijzers voor u op een rij:

De StemWijzer
De StemWijzer is de meest gebruikte stemhulp tijdens de verkiezingen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 is de StemWijzer bijna zeven miljoen keer gebruikt. Aan de hand van 30 stellingen worden jouw standpunten vergeleken met die van de partijen. De uitslag laat zien met welke partijen je de meeste overeenkomsten hebt. Doe de StemWijzer hier.

De Volkskrant
Ook bij deze stemwijzer worden stellingen vergeleken met de standpunten van de partijen. Volgens de Volkskrant wordt er gekeken naar wat de partijen hebben gestemd in de Tweede Kamer en niet alleen naar wat ze beloven tijdens de verkiezingscampagne. Doe de Stemchecker van de Volkskrant hier.

Nu.nl
De kieswijzer van nu.nl kijkt in hoeverre je het eens bent met de voorgelegde stellingen. Aan het einde wordt gekeken welke partij het beste bij jouw mening past. De kieswijzer is hier te vinden.

AD
Ook het AD komt met een kieswijzer. De krant heeft stellingen voorgelegd aan achttien lijsttrekkers en door zelf de stellingen in te vullen wordt jouw mening vergeleken met die van de lijsttrekkers. De kieswijzer van het AD is hier te vinden.

Jongeren StemNogWijzer
Deze stemwijzer is gericht op jongeren. Acht politieke jongerenorganisaties hebben daarom samen een jongeren kieswijzer gemaakt. Een stemhulp voor en door jongeren dus. De stemwijzer is hier te vinden.
Richting de verkiezingen komen er meer kieswijzers online. Via deze pagina houden we u hierover op de hoogte.

Kieskompas over de zorg
Aan de hand van stellingen over de zorg kom je er achter welke partij over dit thema het beste bij je past. Doe het zorgkieskompas hier.

Beeld © Partij voor de Dieren

bron →

Terug