Minister Ollongren bezoekt Rotterdamse voorbereiding Tweede Kamerverkiezing

De Tweede Kamerverkiezing van 17 maart zal anders zijn dan voorgaande verkiezingen. In verband met de coronacrisis worden er nu al extra voorbereidingen getroffen om de verkiezing veilig te laten verlopen. Minister Kajsa Ollongren bracht op 3 februari een bezoek aan een stemlocatie in de Rotterdamse wijk Charlois dat al is ingericht als stemlokaal.

Op deze locatie kan, naast 17 maart, ook al op de vroegstemdagen 15 en 16 maart worden gestemd. Er viel te zien hoe het stemmen tijdens de verkiezingen zal verlopen. Verschillende extra maatregelen zoals de inzet van handgel, mondkapjes, looproutes en kuchschermen moeten ervoor zorgen dat er veilig gestemd kan worden. In een korte reactie liet Ollongren weten tevreden te zijn met de getroffen voorbereidingen en de inzet van de gemeente. “Geweldig om te zien dat de gemeente Rotterdam zijn mouwen heeft opgestroopt om de verkiezingen ook in coronatijd goed te laten verlopen. Dat is van groot belang, want elke stem telt. Hartverwarmend ook om te zien hoe de betrokken Rotterdammers zich hiervoor inzetten.”

Elke Stem Telt

Het bezoek van de minister viel samen met de start van de landelijke campagne Elke Stem Telt. Deze campagne is opgestart om kiezers te informeren waar ze veilig kunnen stemmen en welke extra mogelijkheden er zijn om te kunnen stemmen. Zo kunnen risicogroepen bij een aantal stemlocaties per gemeente, zoals die in Rotterdam, al twee dagen eerder terecht om hun stem uit te brengen. Kiezers van 70 jaar of ouder kunnen er ook voor kiezen om per brief te stemmen. Ouderen hebben straks de keuze uit drie opties: Ze kunnen zelf naar een stemlokaal op 15, 16 of 17 maart, ze kunnen per brief stemmen of iemand machtigen om voor hen een stem uit te brengen.

Beeld © nieuwsbzk.nl

bron →

Terug