Nieuwe stemronde CDA-lijsttrekker na probleem stemsysteem

Afgelopen woensdag kwam het CDA met de mededeling dat er voor de lijsttrekkersverkiezing opnieuw gestemd moet worden. Aanleiding hiervoor was een ethische hacker die ontdekt had dat het stemsysteem niet aan de veiligheidseisen voldeed. Om alsnog een betrouwbare stemming te garanderen, heeft het CDA het zekere voor het onzekere genomen en de reeds uitgebrachte stemmen nietig verklaard. Alle stemgerechtigden die hun stem al hadden uitgebracht zijn actief geïnformeerd over deze wijzigingen, en moeten opnieuw hun stem uitbrengen. Na het nemen van extra veiligheids- en monitormaatregelen konden leden weer stemmen. Om te kunnen stemmen moeten leden de cijfers van hun postcode invoeren die achteraf in combinatie met de stemcode door onafhankelijke experts worden getoetst. Het tijdschema van de nieuwe stemprocedure ziet er als volgt uit:

  • De stembus is open van donderdagochtend 9:00 tot zaterdag 11 juli 9:00 uur
  • De bekendmaking van de eerste stemronde is zaterdag 11 juli om 17:00 uur
  • De mogelijke tweede stemronde is van zaterdagavond 21:00 uur tot dinsdagochtend 12:00 uur
  • De bekendmaking van de tweede stemronde is op woensdag 15 juli om 12:00 uur

 

 

 

 

Foto: CDA

bron →

Terug