Secondanten van de formatie 2: Halbe Zijlstra

Halbe Zijlstra (VVD)
Halbe Zijlstra (Oosterwolde, 21 januari 1969) is sinds 2006 actief voor de VVD in de landelijke politiek. Hij begon als Tweede Kamerlid en was van 2010 tot en met 2012 staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in het kabinet-Rutte I. Vanaf 2012 tot aan de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 was hij fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer.

Voor zijn landelijke carrière was Zijlstra lid van de Utrechtse gemeenteraad vanaf 1998 en had hij een eigen projectmanagementbureau. Ook bezit de VVD’er een doctoraal examen van de Rijksuniversiteit Groningen in de sociologie (1996) en behaalde hij op de Hanzehogeschool zijn opleiding in marketing (1994).

Meer weten over de kabinetsformatie? Lees verder in ons nieuwsoverzicht.

Terug