Secondanten van de formatie 1: Wouter Koolmees

Wouter Koolmees (D66)
Wouter Koolmees (Capelle aan den IJssel, 20 maart 1977) woont in Rotterdam met zijn partner en dochter. Hij studeerde sociale en institutionele economie aan de universiteit in Utrecht. Koolmees rondde zijn studie in 2001 af en was daarna werkzaam als onderzoeker bij het Nederlands Economisch Instituut.

Vervolgens maakte hij de overstap naar het ministerie van Financiën. Koolmees begon in 2003 als ambtenaar Algemene Financiële en Economische Politiek en werd in 2007 ambtenaar Inspectie der rijksfinanciën. In die hoedanigheid was hij van 2008-2010 hoofd begrotingsbeleid.

In 2010 werd Koolmees lid van de Tweede Kamer voor D66. Als woordvoerder financiën werd hij in december door de Nederlandse pers uitgeroepen tot politiek talent van het jaar. Hij was als Kamerlid nauw betrokken bij de vele politieke deals die D66 sloot met het kabinet-Rutte II. Hier leerde Koolmees ChristenUnie-secondant Carola Schouten beter kennen, die als financieel specialist van haar partij zich met de deals bezig hield.

Meer weten over de ontwikkelingen rondom de kabinetsformatie? Lees verder in ons nieuwsoverzicht voor de laatste achtergrondartikelen en analyses.

Terug