Formatie gaat ook ’s avonds door

De ChristenUnie en de VVD bespreken op hun beurt het thema migratie. Hierop liep de eerdere formatiepoging met GroenLinks stuk, omdat de partij zich niet achter het eindvoorstel over het onderwerp van toenmalig informateur Herman Tjeenk Willink kon scharen. Volgens NRC heeft de ChristenUnie eveneens vraagtekens geplaatst bij deze tekst. Mark Rutte (VVD) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) moeten nu samen een nieuw voorstel presenteren over migratie.

Informateur Zalm bereidt in de tussentijd de ‘financiële kaders’ voor. Ministeries in Den Haag zijn de afgelopen weken bestookt met gedetailleerde vragen over hun beleid en financiën. De oud-minister van Financiën wil de onderhandelaars namelijk een uitgebreid beeld van de overheidsfinanciën schetsen.

Meer weten over de kabinetsformatie? Lees verder in ons nieuwsoverzicht.

Terug