Informateur last ‘nadenkdagje’ in

De informateur heeft namelijk al meerdere malen met de fractievoorzitters van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie gesproken, in wisselende samenstelling. Tot nu toe lijken deze gesprekken echter nog niet tot een doorbraak geleid te hebben. Volgens het AD krijgt ‘zelfs de onderhandelveteraan Herman Tjeenk Willink’ de vastgelopen formatie ‘nog niet los gewrikt’.

Mark Rutte, fractievoorzitter van de VVD en demissionair minister-president, ziet eveneens weinig vorderingen. Hij zei gisteren na afloop van de formatiebesprekingen: ‘Het gaat nog niet eens over de inhoud. Het gaat gewoon nog om wie met wie wil’.

Meer weten over de kabinetsformatie? Lees verder in ons nieuwsoverzicht of bekijk hier het achtergrondartikel over informateur Herman Tjeenk Willink.

Terug