Fout bij invoeren uitslagen Tweede Kamerverkiezingen

De oorzaak van de fout is volgens de minister niet meer precies te achterhalen. Het lijkt erop dat het hoofdstembureau van de gemeente Boxmeer alleen de uitgebrachte stemmen op VVD, PvdA, PVV en SP heeft meegeteld. Mogelijk vond er een storing plaats in de OSV in ’s Hertogenbosch of is er een menselijke fout gemaakt bij het invoeren van de uitslagen.

De gemaakte fout kan volgens Plasterk helaas niet meer worden hersteld. De uitslag van de verkiezing is immers al onherroepelijk. Wel heeft de Kiesraad onderzocht of de fout invloed heeft uitgeoefend op de uitslag van de verkiezingen. Plasterk: ‘Noch voor de zetelverdeling tussen de partijen, noch voor de zeteltoewijzing aan de kandidaten heeft de fout consequenties gehad’.

Meer weten over de verkiezingen? Lees verder in ons nieuwsoverzicht.

Terug