ChristenUnie en D66 praten niet verder over formatie

Het is nog onduidelijk wat nu de volgende stappen van de kabinetsformatie zullen worden. Eerder zei informateur Schippers nog dat de variant met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie de ‘enig overgebleven optie’ was voor een meerderheidskabinet. Volgens BNR Nieuwsradio heeft Schippers nu aangegeven dat zij even moet nadenken over de ontstane situatie. Ze raadde de verschillende fractievoorzitters aan om haar voorbeeld te volgen: ‘dit land moet ook geregeerd worden’.

PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher vroeg naar aanleiding van het mislukken van de gesprekken op Twitter om een nieuw debat in de Tweede Kamer over de kabinetsformatie. Informateur Schippers heeft echter vandaag bekend gemaakt dat zij (nog) geen eindverslag naar de Tweede Kamer stuurt. Er zal daarom waarschijnlijk ook geen debat plaatsvinden.

Meer weten over de kabinetsformatie? Lees verder in ons nieuwsoverzicht.

Terug