Segers (ChristenUnie) laat breekpunt ‘voltooid leven’ vallen

Voor de verkiezingen had de ChristenUnie ‘voltooid leven’ juist als breekpunt geformuleerd. Dit is de naam voor een initiatiefwetsvoorstel van D66-Kamerlid Pia Dijkstra. Hierin staat een voorstel om de regels voor hulp bij het sterven te verruimen vanaf 75 jaar. Segers: ‘Straks maak ik deel uit van een kabinet dat stervensbegeleiders opleidt die bepalen wie wel en niet dood mag. Als je dat per se wilt, zul je met andere partijen moeten samenwerken’.

Het is nog niet bekend of D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold ingaat op de uitnodiging van Segers. Eerder gaf Pechtold aan dat een coalitie met D66 en de ChristenUnie voor hem ‘onwenselijk’ is. Hij heeft vandaag bij informateur Schippers aangedrongen op een coalitie van VVD, CDA, D66, SP en PvdA.

Meer weten over de formatieonderhandelingen? Bekijk ons nieuwsoverzicht voor de laatste ontwikkelingen en analyses.

Terug