Demonstratie CDA’ers voor het klimaat

Volgens Trouw is CDA-leider Sybrand Buma niet gecharmeerd van de ‘groene voorstellen’ van GroenLinks. Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart zei Buma bijvoorbeeld: ‘De dagdromen van Klaver zijn nachtmerries voor de Nederlanders. Alles wat je in de winkel koopt, wordt duurder. Van vlees en vis, tot bloemen en de verpakkingen waarin dat allemaal zit. Je betaalt je straks ongans met zo’n grachtengordellinks programma’.

De aanwezige demonstranten spraken dan ook hun zorgen uit. Hans van Ek, voorzitter van een lokale afdeling van het CDA, zei bijvoorbeeld: ‘Het rentmeesterschap is nota bene een van de pijlers van het CDA. Buma moet deze bijeenkomst zien als een aanmoediging om een duurzaam en groen regeerakkoord te willen sluiten. Het bedrijfsleven loopt voorop met klimaatmaatregelen. Nu is de tijd rijp. Wie zijn wij om tegen te stribbelen?’.

Ook CDA-prominent en oud-informateur Herman Wijffels leverde vorige week al stevige kritiek op Buma in een interview met het AD. Hierin zei Wijffels dat Buma elke duurzame maatregel blokkeert aan de formatietafel. Volgens de oudgediende moet de CDA-leider nu ófwel zijn standpunt over het klimaat aanpassen, ófwel de oppositie ingaan met het CDA.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de kabinetsformatie? Lees verder in ons nieuwsoverzicht of abonneer u op onze nieuwsbrief.

Foto: Zoetnet

Terug