Lokale afdelingen twijfelen over coalitie met GroenLinks

De bestuurders leveren bijvoorbeeld kritiek op de positie van automobilisten onder GroenLinks: ‘GroenLinks zou er zomaar toe in staat zou zijn om de hele binnenstad failliet te laten gaan om maar auto’s te weren.’ Ook zijn de gemeentelijke politici sceptisch over het gemak waarmee GroenLinks geld uitgeeft als het in het gemeentebestuur zit. Martijn Weenink, CDA-fractievoorzitter in Wageningen, zegt hierover: ‘Het is wel mooi om heel ruimhartig te zijn, maar íémand moet de rekening betalen’.

Lees in ons nieuwsoverzicht meer artikelen over de kabinetsformatie of kijk eens naar onze overzichtspagina met brieven aan de informateur. Hierin bepleiten organisaties dat hun ideeën worden opgenomen in het regeerakkoord. In 2012 ontvingen de (in)formateurs bijvoorbeeld in totaal 290 brieven. Inmiddels heeft De Formatiewijzer al meer dan 150 brieven aan informateur Schippers verzameld en gepubliceerd.

Terug