Informateur Schippers wil tempo onderhandelingen opvoeren

De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan nu met ‘ongelooflijk veel onderwerpen’ aan de slag, aldus Schippers. Zo moesten de partijen bijvoorbeeld allemaal een pitch voorbereiden, waarbij zij geacht werden rekening te houden met de belangen van de andere partijen.

Verhitte discussies en mogelijk heikele onderwerpen worden hierbij echter vermeden: ‘Veel komt pas later aan bod, als er over hervormingen gesproken wordt’, aldus een ingewijde. Volgens het AD blijft het soms ook dagen stil in de gezamenlijke app-groep en hebben ambtenaren voorlopig nog geen voorstellen van de nieuwe regering doorgerekend.

Meer weten over de kabinetsformatie? Bekijk hier ons artikel over de onderhandelingsstijl van informateur Schippers of lees verder in ons nieuwsoverzicht voor de laatste achtergrondartikelen en analyses.

Terug