Van Ojik (GroenLinks) zorgt voor lek formatietafel

Volgens De Telegraaf betrof het een vertrouwelijk ‘Dreigingsbeeld Defensie’ en was onder andere de Russische president Poetin te zien. De onderhandelaars ontvingen woensdag een viertal deskundigen op het gebied van defensie en internationale veiligheid. Na afloop bevestigde Van Ojik dat de formerende partijen meer geld voor defensie willen vrijmaken. Hiermee verbrak de GroenLinks-coryfee het stilzwijgen dat de andere onderhandelaars de afgelopen weken hadden volgehouden.

Deze radiostilte was volgens De Volkskrant een goed teken: ‘hoe meer lekken, hoe meer onwil’. Ook oud-informateur Kamp concludeerde deze week dat een kabinet met VVD, CDA, D66 en GroenLinks serieus onderzocht wordt. Volgende week dinsdag komen de onderhandelende partijen weer bijeen. De verwachting is dat Jesse Klaver er dan gewoon weer bij kan zijn.

Terug