Ophef over ‘papadag’ Jesse Klaver (GroenLinks)

In een email naar zijn achterban vertelde Klaver dat dit hem goed uitkomt: ‘In het begin hebben we samen afgesproken om niet op vrijdag te vergaderen. Fijn, want dan ben ik het liefst bij mijn kinderen. Zeker als het zulk lekker weer is. Na het weekend gaan we dan met nieuwe energie weer verder’.

Volgens Elsevier en het AD viel dit bericht niet bij iedereen even goed. De reacties varieerden van ‘neemt hij zijn werk wel serieus?’ tot ‘vrijdag is toch gewoon een werkdag, wat een onzin!’. Er waren echter ook positieve geluiden te bespeuren: ‘En nog altijd zijn er mensen die zich afvragen waarom het Binnenhof als werkplek zo weinig aantrekkingskracht uitoefent op jongeren, vrouwen en mensen in het algemeen die de klok niet in 1975 hebben stilgezet’, aldus het hoofdredactioneel commentaar van de Volkskrant vandaag.

Meer lezen over de formatieonderhandelingen? Bekijk ons nieuwsoverzicht voor de laatste ontwikkelingen.

Terug