Onderhandelaars ontvangen financieel-economische adviseurs

Zij spraken met de onderhandelende partijen over het huidige financieel-economische beeld. Volgens Klaas Knot, directeur van DNB, hebben de onderhandelaars vooral gesproken over ‘hoeveel geld zij verstandig kunnen uitgeven’. Ook gaf Knot aan dat hij de onderhandelaars heeft opgeroepen om het begrotingsoverschot niet direct weer uit te geven.

De bijeenkomst werd gehouden in de Stadhouderskamer van de Tweede Kamer. Alle onderhandelingen tussen de vier partijen vinden hier plaats, onder toeziend oog van informateur Schippers. Maandag ontvangen de onderhandelaars opnieuw enkele experts in de Stadhouderskamer. De directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), Kim Putters, en de directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), Hans Mommaas, zijn hiervoor uitgenodigd.

Terug