Eerste persconferentie informateur Schippers

De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan vier dagen in de week, twee keer per dag onderhandelen. Deze gesprekken staan op de agenda voor maandag tot en met donderdag, van 10:00 tot 12:30 uur en van 14:30 tot 17:00 uur. Op dinsdagochtend wordt er niet vergaderd in verband met de fractievergaderingen van de Tweede Kamer. De VVD-informateur sluit op voorhand niet uit soms gesprekken te voeren met slechts twee of drie partijen.

Verder vertelde Schippers dat ze zich heeft voorgenomen transparanter te zijn over de formatie dan voorgaande jaren gebruikelijk was: ‘De praktijk moet uitwijzen of dat lukt. Maar het is de intentie’. Ze houdt daarom vanaf volgende week elke donderdag een persconferentie waarin ze de vorderingen van de besprekingen toelicht.

Meer lezen over de kabinetsformatie? Bekijk onze pagina met meer achtergrondinformatie of lees verder in ons nieuwsoverzicht.

Terug