Verslag verkenner: Schippers voorgedragen als informateur

De vier betrokken fractievoorzitters hebben aan Schippers laten weten dat zij bereid zijn ‘tot een onderzoek naar de vorming van een stabiel kabinet dat berust op een coalitie van deze vier partijen’. Zij geven daarbij de voorkeur aan een informateur van VVD-huize, Schippers zelf.

De officiële benoeming van de informateur vindt morgen plaats, tijdens het debat over de verkiezingsuitslag en formatie in de Tweede Kamer. Verkenner Edith Schippers is daarbij ook aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. De precieze informatieopdracht wordt ook morgen vastgesteld, maar zal waarschijnlijk het advies van de verkenner overnemen. Daarnaast wordt een besluit genomen over de manier waarop de Koning wordt geïnformeerd over de kabinetsformatie.

Meer lezen over de formatie? Lees verder in ons nieuwsoverzicht of bekijk onze pagina met meer achtergrondinformatie over de kabinetsformatie.

Terug