Schippers heeft meer tijd nodig voor verkenning kabinetsformatie

Gisteren sprak Schippers afzonderlijk met de fractievoorzitters van de VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Voor vandaag stond de fractievoorzitter van de PVV op de agenda, Geert Wilders. Volgens RTL Nieuws stond Wilders stond na een kwartier alweer buiten en gaf hij geen verklaring aan de media.

Morgen overlegt Schippers met de voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie-Broekers Knol. Eveneens op donderdag 23 maart volgt dan het eerste gezamenlijke overleg tussen een aantal fractievoorzitters: Mark Rutte (VVD), Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) schuiven dan bij Schippers aan voor een verdiepende verkenning.

Lees in ons nieuwsoverzicht meer artikelen over de aankomende kabinetsformatie of bekijk onze pagina met uitleg over het formatieproces.

Terug