Kort geding Nederlanders in het buitenland afgewezen

Door de afwijzing van de rechtbank moeten alle stembiljetten die door Nederlanders in het buitenland worden verstuurd alsnog op 15 maart om 15.00 uur Nederlandse tijd bij één van de stembureaus binnen zijn. Door de trage werking van de postdiensten in het buitenland zal dit voor veel kiezers niet haalbaar zijn, zo vreest Keij.

Het kandidaat-Kamerlid reageert op zijn website met verbazing: “Deze uitspraak zal juridisch best kloppen, maar het negeert de praktijk totaal. Die stembiljetten komen nu echt niet sneller aan: het probleem wordt gewoonweg niet opgelost. Door toedoen van de overheid – het te laat versturen van stempapieren die ook heel goed eerder verstuurd hadden kunnen worden – wordt een groot aantal Nederlanders in het buitenland nu effectief het kiesrecht ontzegd.”

Vorige week schreef De Verkiezingswijzer al over de Kamervragen van Sjoerd Sjoerdsma, ook van D66, omtrent de problemen rondom de stemprocedure in het buitenland. Lees in ons nieuwsoverzicht meer artikelen over de verkiezingsprocedure of bekijk het laatste nieuws over de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Foto: Pixabay

Terug