ChristenUnie wil liever niet gedogen

De afgelopen jaren heeft de ChristenUnie namelijk een aantal deals gesloten met de regering, zoals een begrotingsakkoord en een sociaal akkoord. Het kabinet Rutte II had geen meerderheid in de Eerste Kamer en ging daarom op zoek naar constructieve partners in de oppositie. De ChristenUnie, samen met de SGP en D66, verleenden hun medewerking waardoor een meerderheid in de Eerste Kamer bereikt kon worden. Segers zei nu dat een dergelijke constructie in de toekomst niet zijn voorkeur geniet.

Naast mogelijke coalities kwamen ook onderwerpen als waardig ouder worden, Nederlandse identiteit en het Carré-debat van zondagavond aan bod. De ChristenUnie en de SGP hadden namelijk beide bedankt voor dit debat, omdat het op een zondag plaatsvond. Zondag is een dag voor het gezin en de kerk, aldus Segers.

Daarnaast besprak het NOS Radio 1 Journaal de ChristenUnie-plannen met betrekking tot verkeer en vervoer. Segers pleitte in de uitzending voor meer investeringen in nieuwe spoorlijnen en het invoeren van een kilometerheffing rondom de vier grote steden. Op deze wijze wil de ChristenUnie de knelpunten in het openbaar vervoer ontzien en de drukte op de wegen tegengaan.

Lees ook de column die Gert-Jan Segers heeft geschreven op De Verkiezingswijzer, of lees in ons dossier of ons nieuwsoverzicht meer over de ChristenUnie.

Terug