VVD opent aanval op CDA

Ook de campagnespotjes van het CDA, waarin ouders maatschappelijke ontwikkelingen niet meer aan hun kinderen kunnen uitleggen, vallen bij Wiebes niet in goede aarde. Hij vraagt zich af wat het CDA ‘in Jezusnaam aan het herstel heeft bijgedragen’. Volgens hem heeft het kabinet namelijk de economische crisis bestreden, terwijl Buma en het CDA ‘niets hebben gedaan’.

D66-lijsttrekker Alexander Pechtold hanteerde tijdens het RTL-debat van zondagavond een vergelijkbare strategie. Pechtold vroeg toen aan Buma waar hij was, toen de moeilijke beslissingen omtrent de crisis gemaakt moesten worden. Het CDA zat net als D66 de afgelopen regeerperiode in de oppositie, een positie die de partij na 10 jaar regeren (2002-2012) niet meer gewend was.

Lees in ons nieuwsoverzicht meer over de campagne in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart.

Terug