Kamervragen gesteld over stemprocedure buitenland

Sjoerdsma heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk, nu om opheldering gevraagd. Hij wil van de minister weten of het klopt dat sommige stembiljetten voor Nederlanders in het buitenland te laat verzonden zijn, waardoor zij risico lopen dat hun stem niet voor 15 maart binnen is.

Eelco Keij, de nummer 36 op de kandidatenlijst van D66, heeft zelfs een speciale website aangemaakt. Nederlanders in het buitenland kunnen op deze site aangeven of zij hun stembiljet wel op tijd ontvangen hebben. Momenteel hebben 1542 mensen gereageerd, waarvan 884 hebben laten weten dat zij hun stembiljet nog niet ontvangen hebben.

Lees in ons nieuwsoverzicht meer analyses en achtergrondinformatie over de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Terug