Partij voor de Dieren nieuwe deelnemer RTL-debat

De PVV heeft zich namelijk teruggetrokken nadat RTL Nieuws een interview met de broer van Geert Wilders had gepubliceerd, waar de PVV-voorman het niet mee eens was. Wilders liet eerder ook al weten niet deel te nemen aan het andere RTL-premiersdebat, waardoor enkel het EenVandaag-debat van 13 maart en het NOS-slotdebat van 14 maart nog in zijn agenda staan.

De partij van Thieme heeft nu twee zetels in de Tweede Kamer en staat in de peilingen op vier tot zes zetels. Lees verder over de PvdD en haar standpunten in het dossier van de partij. De ChristenUnie was de eigenlijke vervanger van de PVV, omdat de partij hoger in de peilingen staat. Nadat de CU heeft bedankt omdat het debat op zondag plaatsvindt, nodigde RTL Marianne Thieme uit.

Aan het Carrédebat op 5 maart, georganiseerd door RTL Nieuws, BNR Nieuwsradio en Elsevier, doen nu de volgende acht partijen mee: VVD, CDA, PvdA, D66, SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren en 50PLUS. Het debat begint om 21:00 uur en wordt live uitgezonden op BNR Nieuwsradio en RTL 4.

Voor een overzicht van alle verkiezingsdebatten tot 15 maart zie de agenda van de Verkiezingswijzer.

Terug