‘Linkse samenwerking noodzakelijk’

Van Bommel onderbouwt zijn punt door te verwijzen naar andere landen waar linkse samenwerkingen al langer bestaan: ‘als je naar andere landen kijkt, zie je dat zoveel smaken ook gewoon in één partij kunnen.

SP- en GroenLinks partijleiders Roemer en Klaver weerspreken vandaag een stembusakkoord met de PvdA te hebben schrijft NRC. Ondanks het enthousiasme van de leiders over het afsprakenplan dat PvdA-voorman Asscher dit weekend presenteerde, stellen ze dat de uitspraak van Asscher over een afspraak ‘zich niet uit elkaar te laten spelen op deze onderwerpen’ onjuist is.

Deze berichten over een linkse samenwerking zijn niet nieuw. Afgelopen oktober schreven we over de linkse samenwerking die door GroenLinks-leider Jesse Klaver werd geïnitieerd, maar door SP-lijsttrekker Emile Roemer werd afgewezen. Hij reageerde ‘geen boodschap te hebben aan beloftes voor na de verkiezingen’.

Lees in ons nieuwsdossier alles over de mogelijke coalitievormingen.

Terug