VVD-lijsttrekker Mark Rutte roept op tot normaal gedrag

In een interview met het Algemeen Dagblad licht Rutte zijn brief nader toe. Volgens de VVD-lijsttrekker is normvervaging ‘een sluipend proces in de samenleving dat al jaren aan de gang is’ en geeft hij aan dat ‘we moeten durven te normeren’. Verder zegt hij tegen iedereen: “Als het jou hier niet bevalt, ga het land uit, ga weg!”

Met name op deze laatste opmerking werd veel gereageerd op sociale media. Zo is de volgende tweet van cabaretier Claudia de Breij al honderden keren geretweet en geliked: “ ‘Als het je hier niet bevalt ga je maar weg’ zegt Rutte, om vervolgens te vertellen wat hem hier allemaal niet bevalt.”

Lees in ons VVD-dossier over de VVD kandidaten, de lijsttrekker en het partijprogramma voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart.

Terug