PvdA komt met arbeidsmarkt-pact

Volgens PvdA-lijsstrekker Lodewijk Asscher moet en kan de arbeidsmarkt veel eerlijker. “Om goed werk voor iedereen te creëren, wil ik daarom samen met de vakbeweging en andere progressieve partijen verder werken aan een eerlijkere arbeidsmarkt.” Hij nodigt hen uit zich aan te sluiten bij ‘de agenda voor goed en eerlijk werk’.

Aan het Algemeen Dagblad heeft de SP al laten weten enthousiast over het PvdA-voorstel te zijn. Volgens SP-leider Emile Roemer wil de SP al jaren de doorgeslagen flexibilisering aanpakken. “Het is goed dat we daarin bondgenoten hebben.” Asscher en Roemer hopen dat GroenLinks ook aanhaakt. Volgens de krant willen partijen als VVD en D66 juist het vaste contract aanpassen, zodat werkgevers minder risico lopen als ze iemand in dienst nemen.

Lees in ons PvdA-dossier over de PvdA-kandidaten, de lijsttrekker en het partijprogramma voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart.

 

Afbeelding: PvdA

Terug