D66-lijsttrekker Pechtold roept collega’s op: ‘stop met uitsluiten’

Pechtold doelt onder meer op het uitsluiten van diverse partijen van de VVD. Ook vindt de D66-voorman dat er geen breekpunten moeten worden opgeworpen. Zo hebben de SP en 50Plus er ieder al één. Verder doet hij doelbewust niet mee aan het inhakken op collega-lijsttrekkers. “Iedereen gaat over zijn eigen terminologie, maar ik wil voorkomen dat mensen de dag na de verkiezingen wakker worden en vooral weten wat hun partij níet wil en met wíe niet. Dan hebben we straks een onbestuurbaar land.”

D66 zelf heeft de PVV uitgesloten, maar dat noemt Pechtold ‘van een andere orde’. Bovendien heeft de PVV zelf ook D66 uitgesloten.

Dit weekend plaatste de D66-voorman vervolgens een paginagrote advertentie in verschillende dagbladen waarin de politiek leider stelt dat de Amerikaanse president Trump het land verdeelt. Pechtold roept de lezers op ervoor te zorgen dat “de ochtend van 16 maart een stralende wordt”.

Lees in ons D66-dossier over de D66 kandidaten, de lijsttrekker en het partijprogramma voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart.

Terug