SP-Kamerleden twijfelen aan leiderschap Emile Roemer

De Kamerleden die hun verhaal aan het AD deden, willen anoniem blijven. Eén van hen zegt dat Roemer sinds zijn aantreden (in 2010) nooit iets gedaan heeft om interne conflicten op te lossen. “Hij kan geen fractie leiden, laat staan Nederland.” Roemer wordt een aardige vent genoemd, maar dat iedereen om hem heen weet dat hij het niet gaat redden. “Na de verkiezingen wordt hij gewoon geslachtofferd.”

Update donderdag:
Woensdagochtend reageerde partijleider Roemer op de kritiek: “Deze mensen moeten zichzelf afvragen of ze wel bij de SP thuishoren”. Later die dag heeft de SP-voorman met al zijn fractieleden persoonlijke gesprekken gevoerd en vervolgens gesproken in fractieverband. Aan het AD vertelde Roemer na afloop: “We hebben afgesproken het nooit meer zo te doen. We willen het zo niet”.

Lees in ons SP-dossier alles over de kandidaten van de partij, het verkiezingsprogramma en meer over lijsttrekker Emile Roemer.

Afbeelding: SP

Terug