Van Vliet keert niet terug in Kamer

Van Vliet stapte in 2014 uit de fractie van de PVV na de uitspraken van partijleider Geert Wilders over minder Marokkanen. Sindsdien vormt de politicus een eenmansfractie in de Tweede Kamer onder de naam ‘Van Vliet’.

Vrijdag 11 november maakt de VVD haar concept kandidatenlijst bekend. Deze lijst heeft volgens de Telegraaf voor veel opschudding gezorgd binnen de partij. Een aantal zittende Kamerleden, zoals Joost Taverne en Ton Elias, staan waarschijnlijk niet op een verkiesbare positie. Verschillende nieuwkomers, waaronder het Amsterdamse raadslid Dilan Yesilgöz, zullen de plaatsen voor rekening gaan nemen volgens de berichtgeving.

Zie op onze overzichtspagina alle namen van huidige politici die na de verkiezingen niet terugkeren op het Binnenhof.

Terug