Tweede Correspondents’ Dinner staat in de wacht

Het Correspondents’ Dinner komt oorspronkelijk uit Amerika. Sinds 1920 vindt jaarlijks het Amerikaanse White House Correspondents’ Dinner plaats, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat en het publiek wordt vermaakt door grappen van de president.
Nieuwsuur-presentator Twan Huys introduceerde deze traditie vorig jaar in Nederland, met als hoofdgast premier Rutte.

Het programma werd goed ontvangen door het Nederlandse televisiepubliek en bleek voor herhaling vatbaar. Er ontstond echter ook de vraag of men bij aankomende editie, een premier – die tevens lijstrekker is – een maand voor de verkiezingen zoveel zendtijd moet geven. Omroep NTR wil de schijn van beïnvloeding van de verkiezingscampagne vermijden en heeft daarom besloten te wachten tot met het organiseren van het Tweede Correspondents’ Dinner tot na de formatie.

Terug