Lijsttrekkersverkiezing ‘om extra aandacht’

Vanmiddag maakt, naar verwachting, vice-premier Asscher zijn kandidatuur bekend voor de functie van lijsttrekker. Huidig PvdA-leider Diederik Samsom is daarentegen al enkele weken in campagnestand en heeft een aantal lokale afdelingen van de partij bezocht. In de tussentijd spreekt kandidaat Monasch zich uitdrukkelijk uit in de media over matchfixing. Kortom; de partij ontvangt veel aandacht.

Partijvoorzitter Spekman kondigde afgelopen week voorts aan dat het ook voor niet-leden mogelijk wordt gemaakt om door een kleine bijdrage tijdelijk lid te worden van de partij. Hierdoor moet de keuze voor het lijsttrekkerschap breed gedragen worden, ook buiten de partij.

Update
Woensdag 19 oktober maakte PvdA-Europarlementariēr Paul Tang bekend zich niet te kandideren als lijsttrekker. Tang liet begin september nog weten de functie te overwegen. Tevens werd 19 oktober bekend dat Gerard Bosman, voorzitter van de Ridderkerkse PvdA-fractie, zich kandidaat stelt voor het lijsttrekkerschap.

Lees alles over de procedures rondom het verkiezingsprogramma, de (lijsttrekkers-) kandidaten in ons PvdA-dossier.

Foto: PvdA

Terug