Registratie stemmen in het buitenland open

De in het buitenland verblijvende Nederlanders dienen aan een aantal criteria te voldoen:
• De Nederlandse nationaliteit bezitten;
• Op woensdag 15 maart 2017 (de dag van de stemming) 18 jaar of ouder zijn;
• Niet zijn ingeschreven in een Nederlandse gemeente, Bonaire, Sint Eustatius of Saba;
• Niet uitgesloten zijn van het kiesrecht.

Op de dag van stemming, 15 maart 2017, dienen de uitheemse Nederlanders voor 15:00 uur lokale tijd hun stem schriftelijk ingediend te hebben bij het briefstembureau in Den Haag of bij het briefstembureau op een Nederlandse ambassade.
Eerder schreven we al over de plannen van Minister Blok om deze groep stemmers online hun stem uit te laten brengen. In december zal een proef volgen waaruit moet blijken of de bestaande systemen veilig genoeg zijn.

Terug